Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım AK Parti kongresi ve seçim için tarih verdi

        Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'de olağanüstü bir kongrenin olmayacağını dile getiren Yıldırım, seçimler için tarih verdi. İl Başkanları Toplantısı'nda ise Yıldırım, referandumun ardından yapılan bazı çağrılara tepki göstererek "Tahriklere kapılmayın, çağrılara kulak asmayın" uyarısında bulundu.

        Yıldırım'ın toplantı öncesi açıklamaları şu şekilde:

        Yüzde 51.1 'Evet', yüzde 48.9 da 'Hayır' oyları ile bitmiştir. Anayasa değişikliğine yönelik sonuç 'Evet' olarak tecelli etmiştir. Halkın kararı nettir. 'Evet' de veren 'Hayır' da veren vatandaşlarımızın kararı başımızın tacıdır. Siyasi partiler kampanya boyunca vatandaşa bu değişikliğin lehine aleyhine gerekçeleri alabildiğinde anlatmışlardır. Vatandaş sonuçta kararını vermiştir. Bu itirazlar YSK'nın değerlendirmesi sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.Bizim onun üzerine laf söylememiz yanlış olur. Biz görevimizi yaptık, sandığı milletin önüne getirdik ve milletin kararını vermesini sağladık.

        "UYUM YASALARINA YOĞUNLAŞMAMIZ GEREKİYOR"

        REKLAM

        Önümüze bakmamız lazım. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Anayasa değişikliği ile ortaya çıkan yasaların değiştirilmesi, uyum yasaları birçok yapılacak işler var. Bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor bu konuda da bütün siyasi partilerin memleket meselelerinde birlikte hareket etmesi sorunlarımızı medeni bir şekilde görüşmemiz gerekiyor.

        ERDOĞAN'IN AK PARTİ'YE ÜYELİĞİ

        Anayasa değişikliğinin 3 maddesi hemen yürürlüğe giriyor, diğer tüm maddeler de 2019'daki seçimlerle uygulamaya girilecek. YSK tarafından resmen ilan edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımızın partisi ile ilişiği tekrar resmen kurulabilecek.

        "2018'DE OLAĞAN KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

        AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumda. Bir kan, can tazelemesi yapacağız. 2018'de olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. 2019'da Mart yerel seçim, 3 Kasım 2019'da meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilenecek.

        Bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır. Biz de AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Tamam, güven devam ediyor ancak şu hususlarda da güven kaybediyor. Bunlara dikkat edeceğiz.

        Gazetecilerin sorularının ardından AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan'ın açıklamaları şöyle:

        Herkesin gözü önünde millet kararını verdi. Herkese düşen bu karara saygı göstermektir, boyun eğmektir. Halk oylaması büyük bir demokratik olgunluk içerisinde tamamladık.

        Rekor katılım oranı için bir kez daha milletime teşekkür ediyorum. Millet sandığa, demokrasiye sahip çıkmıştır. Halk oylamasında Evet diyenler de Hayır diyenler de başımızın tacıdır. Milletin sözünün üzerine söz söylemek beyhudedir. 25 milyon 157 bin 25 vatandaşımız anayasa değişikliğine Evet demiştir. Evet oyları Hayır oylarından 1 milyon 79 bin 134 fazla çıkmıştır. Vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum.

        DOĞU VE GÜNEYDOĞU OYLARI

        Doğu ve Güneydoğu oylarındaki artış vatandaşların örgütün çağrılarına prim vermediklerini açıkça ortaya koymuştur. Bu şuurdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın barıştan yana tercih kullanmaları son derece değerli.

        İnsanları sokağa davet etmek sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez.

        "TAMAM İYİ ÇALIŞTIN, ÇOK KOŞTURDUN AMA..."

        Kılıçdaroğlu'nun sokağa çağrısı talihsizliktir. Kemal bey ağzını Hayır demeye o kadar alıştırmış ki 16 Nisan'da sandığa gitmemiş gibi Hayır demeye devam ediyor. Eğer sen bu sonuçları tanımazsan bu sonuçları ortaya koyan millet de seni tanımaz kardeşim. Tamam kabul ediyoruz iyi çalıştın, çok koşturdun ama milletin takdiri ortada.

        "PROVOKASYONLARA GELMEYİN" UYARISI

        Türkiye'de sınırsız bir propaganda alanı sağlanan , 7 düvelin izlediği, taraf olduğu halk oylamasının sonucunu ana muhalefet partisi hazmetmet zorunda.

        Provokasyonlara gelmeyin, tahriklere kapılmayın buna benzer çağrılara kulak asmayın. Millet kararını vermiştir.

        ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

        Türkiye'nin önündeki seçim tarihleri belli onun dışında herhangi bir seçim yok. Milletimizin moral değerlerini tekrar yükseltmek ve ülkeyi 2023, 2071 hedeflerine hazırlamak için düne göre daha fazla çalışmalıyız.

        Gönüller kazanmadan siyaset yapmak sonuç vermiyor. Milletle barışma yolunu seçeceğine bize saldırma yolunu tercih ediyor.

        OHAL'İN UZATILMASI

        OHAL millete ilan edilmiş değil, 15 Temmuz'dan sonra kendimize ilan ettiğimiz bir durumdur. Gerek FETÖ ile etkin mücadele etmek gerekse iç ve dış örgütlere karşı mücadele azmimizi etkin bir şekilde sürdürmek için böyle bir karara ihtiyaç vardı, bu kararı aldık. Bu anayasa değişikliği yapıldı Cumhurbaşkanımız bu değişikliğin getirdiği bütün imkanları kullanacak ve ülkeyi yönetecek deniliyor. Halbuki 3 madde hemen yürürlüğe giriyor. Bir tanesi Hakimler Savcılar Kurulu'nun yeniden oluşturulması. 13 üyenin 4'ü Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek 2'si Adalet Bakanı ve Müsteşarı olacak. Geri kalanını da Meclis belirli kıstaslara göre belirleyecek.

        Bu karar, bürokrasiden millet iradesine geçiştir.

        "PARTİMİZE BİR AN ÖNCE KATILMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

        Recep Tayyip Erdoğan'ın partimize bir an önce gelip katılması için sabırsızlıkla bekliyoruz. Zira Cumhurbaşkanımız bu kampanya boyunca çok büyük bir gayretle, fedakarlıkla kampanyamıza çok büyük destek vermiştir. Bu meselenin en doğru şekilde anlatılması bunun şahıslar meselesi olmadığını vatandaşlarımıza anlatılmasını sağlamıştır. Ben AK Parti Genel Başkanı olarak bütün arkadaşlarım adına Cumhurbaşkanımızın bu konuda gösterdiği gayretten dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

        Uyum yasaları hazırlanacak, cumhuriyetin kuruluşundan beri devam eden bir yapı yeni baştan elden geçirilecek. Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin hukuki altyapısı hazırlanmış olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ