Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DUS tercih işlemleri başladı! DUS tercih nasıl yapılır?

        ÖSYM tarafından 25 Eylül 2016 tarihinde yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın ardından 2 Haziran'da da sınav sonuçları açıklanmıştı. Şimdi ise DUS için tercihler başladı. Peki DUS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

        DUS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Sınav sonuçlarının ardından ÖSYM, adayların bekleyişine son vererek tercih işlemlerinin başladığını internet sitesi üzerinden duyurdu. Adaylar, 20 Haziran 2017 tarihine kadar tercih işlemlerini yapabilecek.

        Tercih işlemlerini yapmak isteyen adayların, 14-20 Haziran 2017 tarihlerinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir.

        DUS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM tarafından DUS yerleştirme işlemleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Yerleştirme sonuçları yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

        Yerleştirme sonuçları, 14-20 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih yapan adaylar veya mevcut tercihlerini güncelleyen adaylar için açıklanacaktır. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan veya mevcut tercihlerini güncellemeyen adaylara yerleştirme sonuçları açıklanmayacak ve bu adaylarla ilgili herhangi yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

        Yerleştirme sonuçları yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ilgili kurumlara Merkezimiz tarafından elektronik ortamda iletilecektir. Yerleşen adaylardan isteyenler, sonuçlar açıklandıktan bir gün sonra başlamak üzere 10 iş günü içerisinde yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmak zorundadır. Belirtilen tarihe kadar yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmayan adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacaklardır.

        Bu yerleştirmede yerleşsin veya yerleşmesin ilk yerleştirmede yerleştirilmiş adaylardan yerleştirildikleri ilk kurumda kalmak isteyenler, uzmanlık eğitimlerine bu kurumda devam edebileceklerdir.

        REKLAM

        2016-DUS yeni değerlendirme sonuçlarına göre yerleştirme işlemleri ile yerleştirildiği kontenjanda eğitime başlayan adaylar, önceki yerleştirilmelerine ait haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Bu durumdaki adaylar, daha önce yerleştirilmiş olduğu kontenjandaki eğitimine geri dönemez.

        Kılavuzdaki mevcut kontenjanlara yeni değerlendirme sonuçlarına göre yerleştirme işlemleri sonucu ortaya çıkabilecek ilave kadro ihtiyaçları, ilgili kurumlar tarafından karşılanacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ