Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki Güvenpark'a bariyerler getirildi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan İstanbul'a 'adalet yürüyüşü' başlatacağını duyurmuştu.

        CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Twitter'dan "Güvenpark'a bariyerler getirilmiş... Amaç güvenlik sağlamaksa ne güzel... Eğer bizi engellemeyi düşünüyorsanız... Bilin biz yürüyeceğiz..."dedi.

        DHA'nın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 kamyon ile saat 00.15 sıralarında Güvenpark'a bariyerler getirildi. Az sayıda polisin görevlendirildiği parkta kamyonlardan birindeki bariyerler indirilerek park çevresine konuldu.

        Diğer 3 kamyondaki bariyerler bekletilirken, yaklaşık yarım saat süren belirsizliğin ardından park çevresine açılan bariyerler tekrar toplatıldı. Bariyerler yeniden kamyona yüklendi. Az sayıda bariyer parkta kalırken, belediyeye ait 4 araç da bölgeden uzaklaştı.

        Harita

        NELER YAŞANMIŞTI?

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasıyla ilgili Güvenpark'tan yürüyüş başlatacağını belirterek, "İstanbul Maltepe Cezaevine yürüyeceğiz, kaç gün sürerse." demişti.

        Kemal Kılıçdaroğlu, adaletsizlikle karşı karşıya kalanların sesini bütün uygar dünyaya duyurma hakkının olduğunu belirterek, "Ben bunu yapacağım. Ben yürüyeceğim. Arkamdan bir kişi gelir, 5 kişi gelir, 10 bin kişi gelir bu ayrı bir şey. Ama ben, bu ülkede adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim. Bunu yapmak zorundayız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Böyle bir adalet mi olur? Bunu ilk tepkiyi aslında normalde yargının vermesi lazım ama korku dağları bekliyor. Yargıç ne kadar ağır ceza verirse, sarayın gözüne o kadar fazla gireceğini düşünüyor." diye konuşmuştu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ