Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları nasıl öğrenilir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından toplamda 5 oturumda yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için adaylar heyecanla sonuçları bekliyor. İstedikleri üniversiteye tercih yapmak için sonuçları heyecanla bekleyen adaylar, ÖSYM'den gelecek olan haberi bekliyor. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Toplamda 6 dersten soruların sorulduğu LYS'de adaylar zorlu sorulara doğru yanıt vermek için çabaladı. Sınavın ardından adaylar sınav sonuçları için bekleyişe geçti.

        Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre 11 Temmuz 2017 tarihinde erişime açılacak ve sonuçları bekleyen adayların bekleyişi sona ermiş olacak.

        LYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Lisans Yerleştirme Sonuçları, 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak ve adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuçları görebilecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine girmeleri ve ardından T.C. Kimlik No ile Aday Şifresi yazarak sorgulama yapmaları gerekmektedir.

        ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

        Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar üniversite tercihlerini yapmak için tercih işlemlerinin başlamasını bekleyecek. Tercih işlemleri de kısa bir süre içinde başlayacak ve adaylar puanlarının uygun olduğu üniversiteler için tercihini yapacak.

        EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI'NDA15 DAKİKA KURALINA UYULDU

        Edebiyat-Coğrafya sınavında en dikkat çeken ise adayların sınav yerlerine çok erken gitmeleri ve 15 dakika kuralına gösterdikleri titizlik oldu. ÖSYM’nin sınav saatinden 15 dakika önce adayların salonlara alınma işlemine son vermesi birçok adayın daha önceki oturumlarda sınava girememelerine neden oldu. Dün ise Bursa’da bir genç kız 5 dakika geç geldiği sınava giremedi.

        SORULARDAKİ "ŞİİRLER" YORUMLARA YANSIDI

        Bu yıl LYS-3’te edebiyat sorularında şiir yorumlarına yer verilince adayların sosyal medya paylaşımlarında hem soruların kolaylığı hem de şiirlerin yorumları yer aldı. İşte sosyal medyada aday yorumları;

        • Koca sene çalışıp yapamayan TM’ci varsa hiç okumasın üniversite.
        • Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.
        • “Her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime” dizelerini görüp duraksayanlar derneği.
        • O dizeleri görünce tüm dikkat dağıldı.
        • Biraz zor sorsaydınız da çalışanların farkı ortaya çıksaydı.
        • Bilenle bilmeyeni ayıracak soru sorun.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ