Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İŞTE HÜKÜMET'İN İŞÇİYE ZAM ÖNERİSİ

        Görüşmede ücretler konusunda daha önce verilen teklifte nispi bir artışa gidildiğini belirten Kılıç, bugünkü şartlar içerisinde bu teklifler yeterli olmadığı için 19 Haziran'da tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

        Tarafların durumlarını değerlendireceğini, görüşmelere bu şekilde devam edileceğini kaydeden Kılıç, toplu sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylarındaki zam oranlarının, enflasyon hedeflerine göre belirleneceğini ifade etti.

        Bakan Şahin'in Türk-İş'in teklifinin yüzde 30'luk artışa karşılık geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, "Sizin bir revizyonunuz var mı?" şeklinde soru yöneltilmesi üzerine Kılıç, "Her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjı vardır. O değerlendirmeler nihai sonuçta ortaya çıkar" diye konuştu.

        Salih Kılıç, idari maddelerde de ücretlerin sonuçlanmasına göre hareket edileceğini bildirdi.

        Görüşmenin ardından Türk-İş bünyesinde oluşturulan koordinasyon kuruluna bilgi vereceklerini belirten Kılıç, teklifi burada değerlendireceklerini söyledi.

        Kamudaki en düşük işçi ücretinin 915 YTL'ye çıkarılmasını talep eden Türk-İş, birinci altı ay zammı olarak yüzde 15 artı yüzde 5 refah payı; ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon oranı ve yüzde 5'er zam istiyor.

        Konfederasyon, ücrete bağlı olmayan sosyal ödemelerin ücret zamları oranında artırılmasını talep ediyor.

        Taraflar, 231 işletmeyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerini seçimden önce sonuçlandırmayı amaçlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ