Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEMOKRASİNİN FAZLASI OLUR MU?

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışilişkiler Danışmanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, dünyanın önde gelen devlet adamı, siyasetçi ve kanaat önderlerine bir mektup gönderdi.

        Egemen Bağış, aralarında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Eski ABD Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, Kanada Dışişleri Bakanı Peter MacKay, ABD Kongre ve Senato üyeleri, Avrupa Parlamentosu üyeleri, NATO Parlamenterleri, çeşitli ülkelerin dışişleri ve diğer bakanları ve ileri gelen finans kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri gibi önemli şahsiyetlere gönderdiği mektupta, ''Ermeniler de ekmeğimizi, suyumuzu, toprağımızı paylaştığımız canlarımızdır'' ifadesini kullandı.

        Bağış, gönderdiği mektupta, yabancı bir ajansın geçtiğimiz günlerde geçtiği ve Türkiye'de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşların 22 Temmuz seçiminde AK Parti'ye oy vereceklerini konu olan habere de yer verdi. Bağış, mektubundan şu görüşlere yer verdi:

        ''AK Parti, Ermeniler dahil bütün vatandaşlarımızın partisidir, Türkiye'nin partisidir. Türkiye'de 22 Temmuz seçimi demokrasinin geleceğini ilgilendiriyor.

        Bir yanda Türkiye'yi duvarların ardına kapatmaya çalışanlar var, diğer yanda da Türkiye'de demokrasiyi hakim kılmaya ve AB yolunu açmaya çalışan AK Parti var.

        Türkler ve Ermeniler kardeştir. AK Parti hükümeti, hem Türkiye içinde huzuru hem de Kafkasya da barış ve refahı kurmaya çalışmaktadır. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Ermeniler, Hristiyanlar ve Museviler dahil herkes Türkiye'nin asli ve sevgili unsurlarıdır.

        Bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu ve demokrasiyi koruma çabasındayız. Herkesin sofrasındaki ekmeği çoğaltma çabasındayız. Bu yüzden saldırılar tırmanıyor.

        Türkiye'de barış, uyum ve kalkınmanın tek yolu, tam demokrasidir. Türk demokrasisinin geri döndürülemez yola girmesi şarttır. AK Parti, ön şartı olmayan, laik, hukuka dayalı ve aynı zamanda geri döndürülemez ve önünde durulamaz bir demokrasiden yanadır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ