Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Haberler gerçekdışıdır"

        Tamaylıgil, yazılı açıklamasında, Taraf Gazetesi'nin manşetinde yer alan ''Kemal Bey panik odasında'' haberi ile, Yeni Şafak Gazetesi'nin manşetindeki ''Soner Yalçın'a Baykal vetosu'' başlıklı haberleri yalanlayarak, kınadı.

        Bihlun Tamaylıgil, şunları kaydetti:

        ''Taraf Gazetesi, 'Kemal Bey panik odasında' başlıklı gerçek dışı haberi manşetine taşırken aslında kendi paniğini haberleştirmiştir. Panik odasında olan Genel Başkanımız değil, güvendiği dağlara kar yağanlar, AKP'nin ayakları altındaki toprağın kaydığının farkına varan AKP yandaşlarıdır. Panik odasında olanlar hak hukuk tanımazlıkta pervasızlaşan, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı'nın bile telefonlarını dinleyenlerdir. Bunlar suç işlemiş olmanın da korkusuyla paniklemişlerdir. Gazetenin manşeti bu paniğin telaşıdır.

        Öte yandan, CHP hakkında yalan haber üretim merkezinde hazırlanan haber, yorum ve senaryoları manşetine taşımakta sakınca görmeyen Yeni Şafak Gazetesi de 'Soner Yalçın'a Baykal vetosu' başlıklı haberi ile bir kez daha suçüstü olmuştur. Yalan haber üretim merkezlerinin ürettiği haberler de, yazdığı senaryolar da gerçek dışıdır. Genel Başkanımız ile önceki Genel Başkanımız arasında yapılan baş başa görüşmede halen gözaltında bulunan Soner Yalçın'ın veto edilmesi gündeme gelmemiştir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ