Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem mehmet haberal adli tıbba sevki

        Bülent Ceyhan-AHT

        Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatlarının 'Mehmet Haberal'ın Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesi' yönündeki dilekçesini inceleyen mahkeme heyeti kararını açıkladı.

        Oy çokluğu ile verilen kararda, talebi değerlendirmekle mahkemenin değil Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevli olduğu belirtilerek talep reddedildi. Haberal'ın, Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesi talebini Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı değerlendirilecek.

        CHP Zonguldak Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Haberal'ın cezaevinde yatabileceğine dair 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun 'oy çokluğu' ile karar verdiğini hatırlatan avukatlar dilekçelerinde, "Adli Tıp Kurumu Kanunun 15. Maddesi'ne göre Adli Tıp İhtisas kurullarınca 'oybirliğiyle' karara bağlanamamış olan işleri Adli Tıp Genel Kurulu inceler ve kesin karara bağlar. Bu kanun maddesi gereğince müvekkilimiz Haberal'ın Genel Kurul'a sevkini istiyoruz" demişti.

        MAHKEME BAŞKANI MUHALEFET ETTİ

        Karara muhalefet eden Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bu talebi mahkememiz karar bağlayabilir" dedi. Ancak mahkemenin iki üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ile Sedat Sami Haşıloğlu, "Bu talebi değerlendirmek mahkememizin görevi değil. Bu konuda karar vermesi gereken yer savcılık makamıdır. Bu konuda kararı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı vermelidir" gerekçesi ile talebi reddetti. Avukatlar bu karar üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Haberal'ın Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesini istedi.

        Adli Tıp 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu verdiği kararda, Haberal'ın ilaç tedavisi altında ve gerektiğinde kontrolleri yapılarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceğini belirtmişti. 11 kişilik heyetin verdiği kararda bir de muhalefet şerhi vardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ