Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BBP'nin yeni Başkanı belli oldu!

        BBP'de genel başkanlık için üç adayın yarıştığı olağanüstü kongrede yeni başkan seçildi. BBP'nin yeni Genel Başkanı Mustafa destici oldu.

        639 OYDAN 387'SİNİ ALDI

        5. Olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi için kayıtlı bin 73 delegeden 639'u oy kullandı. Oyların 628'i geçerli, 11'i geçersiz sayıldı.

        Adaylardan Destici 387 oy alırken, diğer adaylardan Yavuz Ağıralioğlu 143, Nevzat Yanmaz ise 98 oy aldı.

        Destici, genel başkan seçilebilmek için gereken salt çoğunluk oyunu alamamasına karşın diğer iki adayın çekilmesi üzerine genel başkan ilan edildi.

        Genel Başkanlık seçiminin ardından kongreye kısa bir ara verildi. Delegeler aranın ardından bir kez daha sandık başına gidecek ve Merkez Karar Yönetim Kurulu ile Disiplin Kurulu listesini oylayacak.

        KONGRE BAŞLADI

        Kongrede başkanlık divanının oluşturulmasının ardından Yalçın Topçu'nun istifa etmesi üzerine geçici genel başkanlık görevini üstlenen Hakkı Öznur'un konuşmasıyla başladı.

        Öznur, hiçbir gücün kendilerini doğru bildikleri yoldan ayıramadığını ifade etti. Öznur'un konuşmasının ardından rahatsızlığı dolayısıyla kongreye katılamayan, BBP kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun mesajı okundu. Daha sonra genel başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

        "MUHALEFETE MUHALEFET YAPARAK OY ALAN PARTİ VAR MI?"

        Adaylardan MKYK üyesi Nevzat Yanmaz, parti yönetiminin izlediği politikayı eleştirerek dünyada ''iktidara değil muhalefete muhalefet yaparak oy alan'' hiçbir parti olmadığını söyledi. MKYK üyesi diğer aday Yavuz Ağıralioğlu ise yeni bir vizyon, yeni bir siyaset ve yeni bir anlayışla göreve talip olduğunu söyledi.

        "PARTİYE ÖMÜR BİÇENLERE İNAT"

        Genel başkanlığa aday olan partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra partiye ömür biçenlere inat misyonu yaşattıklarını dile getirdi. Diğer adayların bazı eleştirilerinin ağır olduğunu ama bunlarla ilgili gerekli değerlendirmelerin de yapılacağını belirten Destici, Yalçın Topçu başkanlığındaki başkanlık divanına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

        Destici'nin konuşması sırasında bazı gençlerin laf atması üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Divan Başkanı Lütfi Şehsuvaroğlu'nun müdahalesiyle gerginlik yatıştırılırken Destici, konuşmasını sürdürdü.

        Mustafa Destici, anayasa değişikliği için yapılan referandumda ''evet'' oyu kullanmalarına yönelik eleştiriyi yanıtlarken, ''Referandumda 'Eksik ama evet' dedik. Çünkü hukuk ve demokrasiden yanayız'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ