Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan kemençeli türkülü konuşma

        Erdoğan, kalabalığa “Demokrasi mücadelesi öyle rahat bir mücadele değildir. Asla tahriklere kapılmayacağız. Biz beraberiz, bütünüz, diriyiz” dedi ve ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını söyletti. İstiklal mücadelesinin Erzurum’da başladığını, kendilerinin de ‘istikbal’ mücadelesine yine Erzurum’da başladıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ey CHP hani siz çağdaştınız? Bunlar mürteci, asıl çağdaş olan biziz” diye konuştu. Erdoğan, kapatma davasına da değinerek, “Anayasa Mahkemesi işini yapar, hükümet de işini yapar. Neticesi şöyle olmuş, böyle olmuş, bizi ilgilendirmez. Millete hizmet yolunda faturayı nasıl ödediysek bundan sonra da öderiz” diye konuştu.

        KÖR İMAM’ A GİTTİ

        Erdoğan, daha sonra medyayı atlatarak ‘Kör İmam’ lakaplı Mahmut Kişioğlu’nu ziyaret etti. Erdoğan’ın, MSP döneminin önde gelen isimlerinden Kişioğlu’nun bozulan sağlığı ile yakından ilgilendiği belirtildi.

        Başbakan Erdoğan, AKP Trabzon Gençlik Kolları kongresinde partililere, Adnan Menderes’in “Yeter söz milletindir” söylemiyle seslendi, konuşmasında yine Araf suresinden gönderme yaptı, kemençeyle bir Karadeniz türküsü mırıldandı. 19 Mayıs Spor Salonu’nda “son günlerde üretilen korku senaryoları ve gerilimlerle hiçbir yere varılamayacağını” tekrarlayan Başbakan şöyle konuştu:

        İNANILIR OLMANIN MÜCADELESİ: Benim 2001 yılında halka seslendiğim meydanda, rahmetli Adnan Menderes de bir konuşma yapmıştı. Menderes, “Yeter artık söz milletindir” demişti. Ben de aynı ‘Yeter artık söz de, karar da milletindir’ dedim. Biz barışın ve sevginin temsilcileriyiz. Dürüst ve inanılır olmanın mücadelesini veriyoruz. Bir rahmet rüzgarı esiyor, ben bunu sizin gözlerinizde görüyorum.

        BİR GELSELER DE GÖRSELER: Şu Trabzon türküsü ne güzel ifade etmiş: ‘Oy benum sevdiceğum. Olur mu böyle, olur mu böyle keder/O Sürmene Yaylasi 15 doktora bedel.’ Ah bir gelseler de görseler. O kederli, gergin, karamsar hallerinden, hastalıklardan kurtulacaklar. Ama cesaretleri yok ki, gelsinler. Bu milletle bir kucaklaşsalar, milletle aynı yöne bir baksalar, kronik, gerilim üzerine kurulmuş siyaset anlayışından kurtulacaklar. Ama yok...

        SAĞDUYULU, SOĞUKKANLI, DİKKATLİ: Biz AK Parti olarak bugüne kadar hiçbir gerilimin tarafı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Sağduyulu olacağız. Soğukkanlı olacağız. Tahriklere ve fırsatçılara karşı son derece duyarlı olacağız. Aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere karşı dikkatli olacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ