Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT'çi Kozinoğlu ile ilgili şok iddialar!

        Zülfikar Ali AYDI-AHT

        Emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, "Kozinoğlu bana 'duruşmada konuşayım mı?' diye sordu. 'Konuşsam devlet sırrı açıklamış olurum' deyip, MİT'e mektup yazdı. MİT'ten yanıt gelmeden öldü" dedi.

        Silivri Cezaevi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen İkinci Ergenekon Duruşması'nda söz alan Hasan Ataman Yıldırım, 12 Kasım 2011'de hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu ile aynı koğuşta kaldığını anlatarak, "Kozinoğlu, savcılık sorgundan sonra adliyede beklerken bir hakim gelip, 'Dik dur, seni tutuklayacaklar' demiş" iddiasında bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özese'nin, hakimin kim olduğunu sordu. Ancak Yıldırım, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

        CIA AJANI KOZİNOĞLU'NA TUTUKLANACAĞINI SÖYLEMİŞ

        Kozinoğlu'nun tutuklanmadan önceki son görevinin Afganistan'da olduğunu belirten Yıldırım, "Kozinoğlu, bana ve Hasan Atilla Uğur'a tutuklanması ile ilgili süreci anlattı. Afganistan'da iken bir CIA ajanın kendisine 'Türkiye'ye gitme seni tutuklayacaklar' dediğini söyledi. Ancak buna rağmen Kaşif Kozinoğlu gelerek, Savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi" diye konuştu.

        'KONUŞSAM DEVLET SIRRI AÇIKLAMAKTAN SUÇ OLUR'

        Hasan Ataman iddialarını şöyle sürdürdü:

        "Kozinoğlu'nun tutuklanma gerekçeleri arasında 'kaçma' şüphesi de vardı. Kozinoğlu 'Ne kaçması ben Afganistan'dan geldim' diyordu. Bir gün 'Mahkemede konuşayım mı?' diye sordu. 'Konuşsam devlet sırrı açıklamaktan suç olur, konuşmasam ben suçlu olurum' diyordu. Sonunda MİT'e avukatı aracılığıyla 'Konuşayım mı konuşmayayım mı' diye bir yazı gönderdi. Avukat, Kozinoğlu'nun mektubunu MİT'e göndermiş ama cevap gelmedi. Kozinoğlu, MİT'e bir yazı daha gönderdi. Ama yine cevabı gelmeden kaybettik."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ