Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İzmir'de yağış, Muş'ta kar, Hava durumu, Meteoroloji, Havalar nasıl olacak?

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        İzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı. Vatandaşlar sulara kapılmaktan son anda kurtuldu. Metrekareye 35 kilo yağış düşerken, kuvvetli yağışlar gece yarısına kadar artarak sürecek.

        İzmir Valiliği’nin dün uyarısını yaptığı sağanak yağmur, öğle saatlerinden itibaren önce Urla ardından da İzmir şehir merkezinde etkili oldu. Bir anda bastıran yağmura yakalananlar saçak altlarına, işyerlerine, kapalı alanlara kaçarak kurtulmaya çalıştı. Ancak sağanak etkisini yaklaşık 40 dakika sürdürdü. Zaman zaman dolu da yağarken caddeler bir anda nehre döndü.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Özellikle Konak, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı kesimlerinde etkili olan yağmur bazı yerlerde zemini yüksek olmayan işyerlerinde de zarara neden oldu. 1’inci Kordon’da dalgaların etkisiyle denizin de yükselmesiyle bazı işyerleri suyla doldu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi çevresinde de yağmur zarara neden oldu. Trafik de bu süre içinde kilitlendi. Belediye ekipleri, su baskını şikayetleri gelen bölgelerde mazgalları açmak için seferler oldu.

        Muş'ta mayıs sonunda kar manzaraları

        Muş İl Özel İdare ekipleri, yaz ayına günler kala karla mücadelesini sürdürüyor. Köy yollarını onarıma alan ekipler, yer yer kapalı köy yollarını da karları temizleyerek ulaşıma açıyor.

        Muş'un güneyinde kalan Kurtik Dağı eteklerindeki aşırı kar yağışı nedeniyle bozulan köy yolları onarılmaya başlandı. 2500 rakımlı dağın zirvesinde Üçevler köyü grup yollarında çalışma yapan İl Özel İdare ekipleri, kar nedeniyle kapalı köy yollarını da ulaşıma açıyor. İnardı, Ağıllı, Ilıca köylerinin yollarında çalışma yaptıklarını anlatan iş makinesi operatörü Dursun Özen, "Çetin geçen kış mevsiminin ardından bozulan yolları onarmaya başladık. Bu yollarda yaz mevsimi gelmesine rağmen hala yer yer kar var. 7 aydan beri kar çalışmamız devam etti, yollarda kış mevsiminde tipinin doldurduğu kar yığınlarını temizleyip yol çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

        Dikkat: 9 ilimizde kuvvetli yağış etkili oluyor...

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Aydın, Bursa, Bilecik, Sakarya, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, batı bölgeler ile zamanla yurt genelinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

        Ayvalık yağmura teslim oldu

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü aşırı yağış hayatı felç etti.

        Zaman zaman şiddetini arttıran yağış nedeniyle ilçe merkezindeki tarihi binaların yoğun olduğu cadde ve sokaklar sele teslim olurken, bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarının meydana geldiği gözlendi.

        İlçe merkezindeki Macaron mevkii olarak bilinen bölgede sular tarihi cadde ve sokakları adeta Venedik’e döndürürken, bu cadde ve sokaklara bakan evlerde ikamet eden sakinlerin evlerinde mahsur kaldıkları belirtildi.

        İlçede deniz seviyesinin altında bulunan bir bilardo salonu ile bir kıyafet atölyesinin aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldığı ve bu işyerlerinde ciddi maddi kayıpların oluştuğu da gelen bilgiler arasında.

        Aşırı yağmur nedeniyle tıkanan menfez ve rögarların taştığı gözlenirken, ilçede bazı aydınlatma direklerinin aşırı yağış nedeniyle patladığı kaydedildi.

        Yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan semt pazarındaki bazı pazarcı esnafının satışa sundukları malların zarar gördüğü belirtilirken, ilçenin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde araçların zaman zaman ulaşım konusunda ciddi sorunlarla karşılaştıkları dikkatlerden kaçmadı.

        Aşırı yağış nedeniyle Ayvalık Belediyesi’ne bağlı ekiplerin tam anlamıyla alarma geçtikleri gözlenirken, ekiplerin ilçe genelindeki su taşkınlarına müdahale ederken oldukça güçlüklerle karşılaştıkları belirtildi.

        Öte yandan, Ayvalık'ın Küçükköy beldesine bağlı turizm bölgesi Sarımsaklı'da da bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Sarımsaklı'da bulunan Zirai Donatım Kurumu'na ait ilaçlama uçaklarının kullandığı toprak zeminli havaalanının da sular altında kaldığı ve küçük motorlu uçakların da maddi zarar gördüğü belirtildi.

        Sabah saatlerinde başlayan yağışın metrekare başına 40 kilogram sınırını aştığı ve yağışların önümüzdeki 4 gün süresince yer yer şiddetini arttıracağını belirten Meteoroloji yetkilileri vatandaşları yağışlara karşı uyarmayı da sürdürüyor.

        Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'nın güney ve doğu ilçelerinde bugün öğleden sonra kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

        Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, saat 18.00'e kadar Keles, İnegöl ve Yenişehir çevresinde gök gürültülü sağanak ve yerel dolu beklendiği bildirildi.

        Açıklamada, yağış esnasında yıldırım düşmesine ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

        Aydınlı yağmura hazırlıksız yakalandı

        Aydın’da öğle saatlerinde kısa süre etkili olan sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi.

        Aydın Valiliği’nden sabah saatlerinde yapılan meteorolojik uyarının ardından saat 13.00 sularında bir anda bastıran sağanak yağmur Aydın’da hayatı olumsuz etkiledi.

        İstasyon meydanında bulunan yayalar yağmurun dinmesini tentelerin altında beklerken ilginç görüntüler oluştu.

        Aydın Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; bugün sabah erken saatlerden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak yağışın sabah saatlerinde Çanakkale il geneli ve Balıkesir ilinin batısında, zamanla Balıkesir,İzmir,Aydın, Manisa il genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenmektedir. Bu nedenle; su baskını ve yıldırım olaylarına karşı ilgililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

        Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada'ya kuvvetli yağış!

        Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde aralıklarla kuvvetli yağış ve dolu bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde saat 13.00'e kadar aralıklarla kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağmur ve dolu yağacak.

        Yağış anında yıldırım ve kısa süreli anlık fırtınanın da etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekiyor.

        Batı Akdeniz'de fırtına uyarısı

        Batı Akdeniz'de bugün öğle saatlerinden itibaren fırtına uyarısında bulunuldu.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatleri itibariyle Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor.

        Fırtınanın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

        Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

        Akdeniz'de fırtına bekleniyor

        Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçeleri arası Antalya Körfezi açıklarında lodos fırtınası beklendiği bildirildi.

        Halen güney- batı yönlerden 5 ila 6 kuvvetinde esen rüzgarın, bugün saat 12.00 ile 21.00 arasında 7 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtilen yazılı açıklamada, fırtınanın Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçeleri arasında, Antalya Körfezi açıklarında lodos fırtınası şeklinde olacağı kaydedildi.

        Rüzgarın 28 ila 40 deniz mili hızla eseceğini belirten meteoroloji, çok kaba dalgalı olması beklenen denizde dalga yüksekliğinin 3 ila 5 metre dolayında olacağını, ayrıca sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ