Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ'da uçak düştü

        AHT MUHABİRİ GÖKHAN ARTAN'IN HABERİ

        İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan tek motorlu eğitim uçağı Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında denize düştü. Uçakta öğretmen pilot Hikmet Aral ile Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener bulunuyordu.

        TC-CAS tescilli SR22 tescilli CİRRUS tipi pervaneli uçak, Hezarfen Havaalanı'ndan Balıkesir'in Edremit ilçesine gitmek üzere havalandı. Tek motorlu uçak ile radar teması, Tekirdağ'ın Marmara Ereğilisi'nin yaklaşık 5 kilometre açıklarında kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik kontrol merkezi uçağa çağrı yapmasının ardından cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

        Uçakta öğretmen pilot Hikmet Aral ve Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener'in bulunduğu öğrenildi. Radar teması kesilen uçağın denizden ve havadan arama çalışmaları sürüyor.

        Türkiye'nin ilk kadın işjeti pilotuydu

        Habertürk turizm ve havacılık programı Airport Genel Koordinatörü Güntay Şimşek, Lisa Şener'in Türkiye'nin ilk kadın işjeti pilotu olduğunu söyledi.

        Lisa Şener ile Aiport programında ilk röportajı yaptıklarını belirten Güntay Şimşek, "Lisa Şener, hayatında yeni bir dönem açmak istiyordu. Anadolu'nun değişik yerlerindeki işyerlerine kendi uçağıyla gitmek, normal hava trafiği ve hava limanlarında zaman kaybetmek istemiyordu. Kendi uçağıyla uçmak onun için çok güzel bir duyguydu. Uçmayı dünyaya bir çocuğu getirmek ve yeniden doğmak olarak tarif ediyordu" dedi.

        Uçağın bazı parçalarına ulaşıldı

        Marmaraereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, ''Tekirdağ Sahil Güvenlik ve deniz polisi ekiplerimiz, uçağın bazı parçalarına ulaştı'' dedi.

        Kaymakam Demiröz, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme yaptı.

        Demiröz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaraereğlisi açıklarında düşen eğitim uçağının aranmasına devam ettiğini söyledi.

        Sahil güvenlik ekiplerinin uçağın bazı parçalarına ulaştığını anlatan Demiröz, ''Tekirdağ Sahil Güvenlik ve deniz polisi ekiplerimiz, uçaktaki kişilerin ayakkabılarına ve uçağın bazı parçalarına ulaştı. Henüz pilotlara ulaşamadık. Büyük bir ihtimalle uçak tamamen parçalandı. Hava muhalefeti nedeniyle düştüğünü tahmin ediyoruz. Uçağın düştüğü yer 25-30 metre derinlikte. Arama çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

        Hikmet Aral'ın çantası bulundu

        Düşen uçağın öğretmen pilotu Hikmet Aral'a ait çanta balıkçılar tarafından bulundu ve içinden tıraş takımı ile uçuş belgeleri çıktı. Uçağa ait parçalarda denizden toplanarak sahile çıkarıldı. Ekipler denizde arama çalışmalarını sürdürürken, limanda ambulans hazır bekletiliyor.

        Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, arama çalışmalarını limandan takip ediyor. Kaymakam Demiröz, "Sahil güvenlik ve deniz polisi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim buluruz" dedi.

        Arama çalışmaları sürüyor

        Sahil güvenlik ekipleri ve balıkçıların da katıldığı arama çalışmalarına bir helikopterde havadan destek veriyor.

        Eğitim uçağının düşüşünü gördüğünü iddia eden Mürüvet Ertaşır, kızını aramak için sahile geldiği sırada uçağın düşüşüne şahit olduğunu söyledi.

        Kötü hava şartlarına dikkati çeken Ertaşır, ''Ortalık fırtına ve yağmurdan gözükmüyordu, alev topu gibi uçak düştü. Uçağa yıldırım çarptı sanıyorum, çok korktum'' diye konuştu.

        CESETLERE ULAŞILDI

        Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde düşen uçakta bulunan 2 pilotun cesedine ulaşıldı.

        Marmara Ereğlisi İrfan Demiröz, "Düşen uçaktaki iki pilota da ulaştık. Cesetler gemiye çıkartıldı, savcının incelemesi sürüyor. Yarım saat içerisinde karaya çıkacağız" dedi.

        CESETLER İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

        Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde düşen uçağın 2 pilotu dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Cesetler cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

        TC-CAS tescilli SR22 tescilli CİRRUS tipi pervaneli uçak, Hezarfen Havaalanı'ndan Balıkesir'in Edremit ilçesine gitmek üzere havalandı. Tek motorlu uçak ile radar teması, Tekirdağ’ın Marmara Ereğilisi'nin yaklaşık 2 mil açıklarında kesildi. Uçakta öğretmen pilot Hikmet Aral ve Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener'in bulunduğu öğrenildi. Marmara Ereğlisi 2 mil açıklarında düşen uçağa ait parçalara ulaşıldı. Arama çalışmalarına başlayan ekipler ilk olarak uçağın parçalarına ulaştı.

        Daha sonra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar dalış yaparak 30 metre derinlikten ilk olarak parçalanmış vaziyette Lisa Şener’in cesedini çıkardı. Daha sonra ikinci bir dalış yapan dalgıçlar Aral’ın cesedini gemiye çıkarttı. Cumhuriyet savcısının gemide yaptığı incelemenin ardından cesetler limana çıkartıldı. Burada torbaya konan cesetler otopsi yapılmak üzere İstanbul’a gönderildi.

        YILDIRIM ÇARPMIŞ OLABİLİR

        2 cesede de yapılan yoğun çalışmalar sonunda ulaştıklarını ifade eden Kaymakam İrfan Demiröz, “Dalgıç arkadaşlar önce uçağın parçalarına sonra ise cesetlere ulaştı. Uçak büyük bir ihtimal hava muhalefeti nedeniyle yıldırım çarpması sonucu düşmüş olabilir. Biz bu şekilde değerlendiriyoruz.” dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ