Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik CHP'li milletvekilleri şokta!

        Esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün akşam dönüş yolunda PKK’lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP’de kritik saatler yaşanıyor. Partinin üst düzey yöneticileri genel merkez binası geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde milletvekilleri ile bir toplantı yapacağı öğrenildi.

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde gittiği Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nden dönüşte yolu kesilen PKK’lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP Genel Merkezi’nde hareketli saatler yaşandı. Haberin alınmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Parti Sözcüsü Haluk Koç genel merkeze geldi.

        Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ilerleyen saatlerde genel merkez binasına gelerek partinin üst düzey milletvekilleri ile bir toplantı yapacağı öğrenildi.

        Parti genel merkezine gelen Tekin, gazetecilere Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir toplantı yapacağını söyledi.

        İşte CHP cephesinden ilk tepkiler:

        GÜRSEL TEKİN: ŞOKTAYIZ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Şoktayız. Kendisi bölgede bazı çalışmalar yapıyordu. Valinin açıklamasından başka hiçbir bilgi alamıyoruz. Hüseyin Aygün'ün danışmanı serbest bırakılmış ancak Aygün'den henüz haber yok, kendisine ulaşamıyoruz' . ' Şu aşamada herhangi bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Bunun neden yapıldığı konusunda bir bilgimiz yok. Neyin ne olduğunu anlamış değiliz. Yerel kaynaklardan bazı bilgiler var"

        Tekin, "Sayın Koç gereken açıklamayı yaptı. Bunun dışında söylenecek hiçbir şey yok. Bütün veriler sizlerle paylaşıldı. AK Partililerin, bakanlarının, sayın başbakanın nezaketen bir geçmiş olsun dileklerini beklerdik" dedi.

        KESKİN: ARKADAŞLARIMIZI TUNCELİ'YE GÖNDERDİK

        Bir diğer CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise, "Toplantıda konuyla ilgili bilgi aldık. Arkadaşlarımızı Tunceli'ye gönderdik. Bir kısmı İstanbul'dan, bir kısmı buradan gitti. Emniyet müdürlüğüyle ve valilikle görüştük. Gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İçişleri Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor" açıklamasının hatırlatılması üzerine Keskin, "Bize verilen bilgi de o doğrultuda. Silahlı bir operasyon olduğuna yönelik bilgimiz ise yok" şeklinde konuştu.

        KOÇ: HÜKÜMET TARAFINDAN ŞU ANA KADAR BİR DÖNÜŞ OLMAMIŞTIR

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir açıklama yaptı. Hükümet tarafından şimdiye kadar kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen Koç şu ifadeleri kullandı:

        Sayın Tunceli valisi ile bizim aramızda bir görüşme oldu. İşin garip yanı hükümet tarafındanh şimdiye kadar CHP'ye herhangi bir bilgilendirmek için geri dönüş yapılmadı. İlk kez terör örgütü bir milletvekilini kaçırıyor. Şunu herkes bilsin CHP Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği için üzerine düşen görevi yerine getirmiş olacaktır. Bir milletvekilimiz kaçıralabilir, zaten Silivri'de iki milletvekilimiz bedel ödüyor. Milletvekillerimiz her türlü baskı ve zulme boyun eğmeden görevlerini sürdürecektir. Sayın genel başkanımız ve Ankara'daki arkadaşlarımız durumu dakika dakika takip ediyorlar. Şu anda 5 milletvekili arkadaşımız Tunceli'ye hareket etmiş durumda. Gelişmeleri yakından izliyoruz. Olayın üzerinde durulması gereken en önemli ayrıntılarından birisi terörün seçilmiş bir milletvekilini çevirerek, alıkoyarak tırmandığı noktadır. Günlük yapay tartışmalardan, akşam toplantılarından önce yapılan kin, nefret konuşmalarından herkes sıyrılmak durumda. Bu soruna milletimizin bizden beklediği şekilde meşru zeminde olmalıdır. Şu ana kadar ne sayın Başbakan'dan ne sayın İçişleri Bakanından CHP Genel Başkanı'na bu konuda bir bilgilendirme yapılmamış olmasıdır.

        KAMER GENÇ: ARAŞTIRMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

        CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık ilçesinden Tunceli'ye giderken kaçırıldığı bilgisini aldıklarını, olayla ilgili araştırmalarının sürdüğünü bildirdi.

        Genç, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün saat 19.00 sıralarında Tunceli'ye giderken Munzur Çayı kıyısında kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi.

        Aygün'ün yanında iki kişi bulunduğunu ancak bu kişilerin serbest bırakıldığını aktaran Genç, ''Emniyet Müdürü ile konuştum. Olay daha çok yeni, inceliyorlar. Biz de araştırmamızı sürdürüyoruz'' dedi.

        Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek amacıyla ulaşmaya çalıştığını da bildirdi.

        CHP TUNCELİ İL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı yönünde kendisine de bilgi geldiğini belirterek, “Alıkonulan milletvekilimizin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. Bozkurt, milletvekili Aygün'ün vatandaşlarla ve esnafla görüşmek üzere sabah saatlerinde Ovacık'a gittiğini, orada ilçe başkanıyla birlikte ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

        Aygün'ün, Ovacık'tan akşam saatlerinde dönerken yolda silahlı kişilerce kaçırıldığı yönünde kendisine de bilgi geldiğini ifade eden Bozkurt, “Yaşanan savaşın bitmesini defalarca beyan etmiştik. Barış ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz. Oturup konuşalım. Kürtlerin temsilcisi kimse onlarla, hükümet, muhalefet, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip, bu sorunu konuşup çözelim. Bu iş silahla ve adam kaçırmayla çözülemez. Alıkonulan milletvekilimizin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

        CHP HEYETİ TUNCELİ'DE

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP genel merkezinin görevlendiği milletvekili heyeti Ankara'dan uçakla saat 24.00 sıralarında Elazığ'a geldi. CHP heyetinde yeralan milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Veli Ağbaba, Müslüm Sarı ve Hüseyin Tanrıverdi, Tunceli'ye hareket etmeden önce Elazığ Havaalanı'nda Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili Tunceli'de yapacakları görüşmelerin ardından kapsamlı basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

        CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Ak Parti'nin ülkeyi yönetilmez hale getirdiğini belirterek, "Ülkeyi yöneten iktidarın ülkeyi ne kadar kırılgan bir hale getirdiğinin göstergesidir. Halen topraklarda yol güvenliği sağlanamıyorsa, buna rağmen Meclisi toplantıya çağırdığımız zaman 'birkaç Mehmet öldü diye Meclisi toplayacak halimiz yok' deniliyorsa, bu günde yaşanan olaylardan sonra böyle açıklamalar yapılabiliniyorsa, sadece sorunun PKK sorunu olmadığı, AKP'nin ülkeyi yönetilemez bir hale getirdiğinin de farkına varılması gerekir" dedi.

        CHP'li milletvekillerinden Levent Gök, böyle bir olayla ilk kez karşılaşıldığına dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu'nun görevlendirilmesiyle geldiklerini söyledi. Gök, "Terörün ulaştığı boyutun göstermesi açısından Hüseyin Aygün arkadaşımızın hürriyetinin alınması ve bilinmeyen bir yere götürülmesi, elbette ki Türkiye'de çok önemli sonuçları doğuracak bir hadisedir. Bir milletvekilinin dahi güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda, Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanımızın, ne can güvenliğinin kaldığı nede seyahat özgürlüğünün kaldığından söz etmemiz mümkündür. Bu olay çok derinlemesine incelenmesi gereken bir olaydır ve gelinen boyutu göstermesi açısından da AKP'nin Türkiye'yi hangi noktaya getirdiğinin görülmesi açısından da ibret verici bir hadise olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

        Milletvekili Gök, Tunceli'de Aygün'ün ailesi ve yetkililerle yapacakları görüşmelerin ardından kamuoyuna aydınlatıcı bilgi vereceklerini belirterek, "Umuyor ve diliyorum ki Hüseyin Aygün arkadaşımızı alıkoyanlar yaptıklarının yanlış olduğunun bilincinde olup, derhal bırakırlar. Çok daha fazla Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde böylesine üzüntü verici bir olayı daha fazla sürmesine sebebiyet vermezler" şeklinde konuştu.

        CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar partisinin bazı milletvekillerinin olaya yaklaşımlarını eleştirdi. Ağbaba, "İktidar partisinin bazı milletvekillerinin yaklaşımları da olayın vahametini gösteriyor.Bazılarının halen ağızlarından kan damlamasını anlamak mümkün değil. Tabi bazı basın organları da neden güvenlik görevlisi almadı? Neden koruma istemedi diye söylüyorlar. Nihayetinde onun seçim bölgesi orası, böyle bir şeye söylemelerini çok anlamlı bulmuyorum.Devletin görevi güvenliği sağlamaktır" dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, olayın Türkiye'nin içinden geçtiği kırılgan noktanın hangi boyutta olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Sarı, "Olayın iki boyutu var, birincisi bir milletvekili kendi seçim bölgesinde dahi çalışamaması aslında Türkiye'nin içinden geçtiği kırılgan noktanın hangi boyutlara geldiğinin çok açık göstergesidir. İkincisi ise bir ruh hali özellikle resmi çevrelerden yapılan açıklamalarda halen meselenin öneminin kavranmadığını ve hala bunun bir politik mesele gibi algılandığını ve bir partiler arası bir mesele gibi algılandığının bir göstergesi. Oysa mesele çok daha derinde parlamentonun çağırılmasında AKP'nin tutumuyla bugün milletvekili arkadaşımızın kaçırılması özgürlüğünden alı konulmasından sonra resmi çevrelerin gösterdiği tutum arasında bir ruh hali açısından hiçbir fark yoktur. Bunu da şiddetle kınıyorum" dedi.

        CHP'li milletvekilleri daha sonra karayoluyla Tunceli'ye geçti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ