Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından bugün eş zamanlı ateş açıldı.

        AHT MUHABİRİ ZEKİ DARA BİLDİRİYOR...

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik beldesindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı ile Umurlu Karakolu'na havan topu ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında çıkan çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 2'si ağır 4 asker yaralandı.

        Bugün saat 15.00 sıralarında bir grup PKK'lı, Derecik beldesinde bulunan 2. Hudut Tabur Komutanlığı ve Umurlu Karakolu'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla eş zamanlı ateş açtı. PKK'lıların saldırılarından sonra çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan 2 asker burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ile Van'a sevk edildi.

        Çatışma sonrası Şemdinli ve Yüksekova'dan kalkan çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi. Bölgedeki çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, saldırı ve çatışmaya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ