Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ADANA'DA yurt dışından ‘Hastabakıcı' olarak getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara karı-koca görünümü vererek zorla fuhuş yaptırdıkları ve yakalanmamak için de polis araçlarının plakalarını temin ettikleri iddia edilen 3 kişi mahkemede birbirini suçladı.

        Neşet KARADAĞ/ ADANA, (AHT)

        Adana'da yurt dışından ‘Hastabakıcı' olarak getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara karı-koca görünümü vererek zorla fuhuş yaptırdıkları ve yakalanmamak için de polis araçlarının plakalarını temin ettikleri iddia edilen 3 kişi mahkemede birbirini suçladı.

        Ahlak Bürosu ekipleri, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna'dan hasta ve yaşlılar ile çocuklara bakmak için hastabakıcı olarak Adana'ya getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbar edildi.

        ŞOFORLERİN FUHUŞ ÇETESİ

        Fuhuş çetesinin sabıkalı lideri ‘Rus Ahmet' lakaplı Ahmet E.'nin telefonu mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, fuhuş çetesi lideri E. ile taksi şoförleri 42 yaşındaki Yüksel F. ve 44 yaşındaki Ayhan C.'nin yabancı uyruklu kadınları kendi eşleri gibi çevreye tanıttıkları belirlendi.

        SOKAKTA POLİS NÖBETİ

        E.'nin kadınlara müşteri bulduğu, F.'nin evde kadınlara korumalık yaptığı, C.nin ise apartmanın dışındaki sokakta olası polis baskınına karşı nöbet beklediği saptandı.

        POLİS PLAKALARI ÇETEDE

        70 ile 150 lira arasında yabancı uyruklu kadınları erkeklere pazarlayan çete üyelerine yönelik 29 Haziran'da baskın yapıldı. Baskında yakalanan Gürcistan uyruklu Nana Koberıdze, Tamar Nıkvashvılı ve Inga Gedevanıshvılı sınırdışı edildi. Fuhuş evindeki aramada, özellikle Ahlak polislerinin kullandığı polis araçlarının otolarının plakalarının yazılı olduğu bir ajanda bulundu.

        51'ER YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

        Yakalanıp, tutuklanan 3 fuhuş çetesi üyesi Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek, suç işlemek için örgüt kurmak veya üye olmak' suçlarından 51'er yıl hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

        BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

        3 sanık mahkemede birbirini suçladı. Şoför A. E., İnga ile 9 yıldan beri gönül ilişkisi olduğunu söyledi. İnga'nın fuhuş yaptığını bilmediğini iddia eden E., "Ayhan beni arayıp, ‘Kızları garajdan al' dedi. Onları alıp, Baraj yolundaki A.'nın evine bıraktım. Ara sıra bu eve gidip, gelirim. İlişkim olan İnga'ya bazen para verir, bazen de ihtiyacını karşılardım. Y.'yi de A.'nın yanında görmüştüm. Kadınları biz getirmedik. Kendileri geldi. Şiddet uygulamadım. Asıl kadınlarla ilgilenen A.'dır" dedi.

        ‘BAYANLARLA YAKALANAN A.DIR'

        Kadınların kaldıkları evin kendisine ait olmadığını belirten A. C. de, suçlamayı kabul etmedi. Nana ile birkaç kez ilişkisi olduğunu itiraf eden C., "Bunları yurtdışından ben getirmedim. Onlara müşteri bulmadım. Kazındıkları parayı almıyordum. Onlarla samimi olmuştum. Yurtdışında iken de görüşüyordum. Operasyon sırasında bayanlarla yakalanan A.dır" dedi. Yüksel F. de, Tamar, isimli bayanla ücret karşılığı ilişkiye girdiğini, kimseye fuhuş yaptırmadığını ileri sürdü.

        Sanıkların tahliye istekleri rededilirken duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ