Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da 59 yaşındaki bir adam, telefonda kendisini başkomiser-savcı olarak tanıtan kişilerin talimatıyla kredi çekip parayı dolandırıcıların hesabına yatırdı.

        Konya’nın Kulu ilçesinde bir kişi, telefonda kendisini başkomiser-savcı olarak tanıtan kişilerin talimatıyla kredi çekip verilen hesaba 5 bin TL yatırarak dolandırıldı.

        Edinilen bilgiye göre, dün saat 10.00 sıralarında kendisini Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden komiser Mustafa diye tanıtan bir kişi, ev telefonundan aradığı Mehmet Korkmaz’a (59), bankadaki paralarının başkaları tarafından çekildiğini söyleyerek, bu kişilerin yakalanması için verecekleri hesaba 10 bin TL yatırmasını istedi. Telefondaki kişileri parasının olmadığını söyleyen Mehmet Korkmaz, şahıslar kredi çekmesini söyledi. Bunun üzerine bankadan 10 bin TL kredi çeken Mehmet Korkmaz, şahısların istediği bir bankanın ATM’sine giderek paranın 5 bin TL’sini verilen hesaba yatırdı. Mehmet Korkmaz, kalan parayı da yatırmak istediği sırada konuşmalarını duyan bir çocuk tarafından dolandırıldığı konusunda uyarılınca geri kalan parayı yatırmadı. Telefondakilerle tartışan Mehmet Korkmaz, polise gideceğini söyleyerek telefonu kapadı.

        TELEFONU 8 SAAT 40 DAKİKA MEŞGUL EDİLDİ

        Yaşadığı olayı anlatan Mehmet Korkmaz, “Kendisini başkomiser diye tanıtan Mustafa adındaki kişi, bana hangi bankayla çalıştığımı sordu. Ben de çalıştığım bankayı söyledim. Daha sonra telefonu savcı Muammer Tokgöz olduğunu söyleyen bir kişi aldı. Bana Mustafa Bey ne diyorsa söylediklerini yap dedi. O kişi de telefonu tekrar alarak bandaki paralarımı başkalarının çektiğini söyleyip, verdikleri banka numarasına 10 bin TL yatırmamı söyledi. Ben de paramın olmadığını söyledim. O zaman bankadan kredi çekmemi söylediler. Bu arada kafam çok karışmıştı. Telefonla başkalarını aramak istememe rağmen çevirdiğim numaralarda hep aynı kişi çıkıyordu. Telefonumu tam 8 saat 40 dakika meşgul ettiler” dedi.

        KONUŞMALARI DUYAN ÇOCUK UYARDI

        Bankaya acele gitmesi yönünde kendisine baskı yapıldığını ifade eden Mehmet Korkmaz, “Bankaya gittim ve 10 bin TL kredi çektim. Sonra telefondakiler parayı ATM’den göndermemi istediler. Ben ATM’den para göndermeyi beceremem dedim. O da sen oraya var telefonda nasıl gönderileceğini sana izah ederiz dedi. Onların tarifine göre 5 bin TL’yi verilen hesap numarasına yatırdım. Bana telefonda tekrar aynı numaraya kalan parayı da yatırmanı söyledi. O anda ATM’de işi olan bir çocuk konuşmalarını dinlemiş olacak ki, ‘Bana amaca seni dolandırıyorlar, gönderme’ demesi üzerine aklım başıma geldi. O anda telefonda hala beni yönlendiriyorlardı. Ben ona şimdi polise gidiyorum dedim. O da bana ‘parayı yatırdın, şimdi de karakola mı gidiyorsun? Gel de seni sabaha kadar nezarete koyayım aklın başına gelsin’ dedi. Bu arada birbirimize küfür etmeye başladık. Telefonu yüzüne kapattım. Evi aramak istiyorum ama evi çaldırdığımda telefonu tekrar bu kişi açıyordu. İyice şaşırmıştım. Beni bu şekilde tongaya düşürdüler” diye konuştu. Yaşanan olaydan sonra polis merkezine giderek şikayette bulunduğu belirten Mehmet Korkmaz, “Beni bu şekilde dolandırdılar. Başkalarının benim düştüğüm tuzağa düşmemelerini, daha duyarlı ve uyanık olmalarını istiyorum” dedi.

        Polisin, telefon dolandırıcılığa karışan kişileri bulmak için çalışma başlattığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ