Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Edip Başer'e Kanal 7 'hatırlatması'

        Başbakanlık tarafından Resmi Gazetede yayınlanmayan bir genelgeyle PKK Özel Koordinatörü görevine getirilen emekli Orgeneral Edip Başer'in, geçtiğimiz hafta Genelkurmay'a akredite olmayan Kanal 7 televizyonundaki 'Başkent Kulisi' programına konuk olarak katılması rahatsızlık yarattı. Dolaylı yoldan hatırlatma yapılan Edip Başer'in, programdaki açıklamalarının da Genelkurmay'ı hayrete düşürdüğü konuşuluyor.

        HABERTÜRK ANKARA HABER MÜDÜRÜ GÜLİN YILDIRIMKAYA'NIN HABERİ

        PKK Özel Koordinatörü Edip Başer, geçtiğimiz hafta Genelkurmay'a akredite olmayan ve hiçbir etkinliğe davet edilmeyen Kanal 7 televizyonunda, kanalın Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in hazırlayıp sunduğu 'Başkent Kulisi' adlı programa konuk oldu. Programda, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'Dağda silah tutacaklarına, ovada siyaset yapsınlar' şeklindeki sözlerini de yorumlayan Başer, Ağar'ın yaklaşımını doğru, zamanlamasını ise yanlış bulduğunu söyledi.

        Başer'in Kanal 7'ye konuk olması kadar programdaki yorumlarının da Genelkurmay'ı oldukça rahatsız ettiği ve programın ardından kendisine dolaylı yoldan 'hatırlatma' yaptığı belirtiliyor.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 'kabul edilemez' olarak nitelendirdiği Ağar'ın sözlerine ilişkin Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorusu ve Başer'in yanıtı şöyleydi:

        "Sonuçta bu da, bölge halkını kazanmanın bir parçası olarak görülemez mi? Devlet de defalarca af çıkarttı. `Suça karışmamışsanız, gelin, biz sizi aftan yararlandıracağız` dedi. O zaman niye çok tepki çekti, Mehmet Ağar`ın bu açıklaması?"

        Edip Başer: "Mehmet Ağar`ın bu açıklaması, söyleniş biçimi itibarı ile tepki çekti ve zamanlaması açısından zannediyorum tepki çekti. Çünkü, zamanlama bakımından, terörün tekrar tırmanmaya geçtiği bir sürece denk geldi, malum. İkincisi de, söyleniş tarzı itibarı ile de, `dağda silâh atacağına, gelsin ovada siyaset yapsın` ifadesi, tabiî, kamuoyunda ilk önce öyle bir ayrımı çağrıştırmadı. Sanki, terör örgütünün bütün unsurları silâhlarını bıraksın gelsinler siyaset yapsınlar. Yani, `Murat Karayılan dahil, hepsi gelsin, hatta İmralı`dakini de salıverelim, o da çıksın, o da siyaset yapsın...` Halkın zihninde canlanan, kamuoyunda canlanan düşünce bu oldu, sayın Ağar`ın düşüncesinden. Sayın Ağar`ın böyle bir şey kastetmeyeceğini ben de biliyorum; yani, etmeyeceğine inanıyorum. Kendisini biraz tanıyan biri olarak, öyle bir şey kastetmeyeceğini ben de biliyorum. Sizin söylediğiniz şekilde kastettiğini düşünüyorum; ama maalesef, söyleniş tarzı ve zamanı bakımından belki talihsizlik oldu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ