Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bölgedeki güvenlik sorunu çözüldüğünde en önemli teşvikin bu olacağını belirterek, "Terör denilen bu bela, mantığı olmayan, hiçbir işte bahanesi olmayan hain bir harekettir. Yani ülkede, bölgede kalkınmayı engelliyor" ded

        AYDIN ARIK / AHT

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bölgedeki güvenlik sorunu çözüldüğünde en önemli teşvikin bu olacağını belirterek, "Terör denilen bu bela, mantığı olmayan, hiçbir işte bahanesi olmayan hain bir harekettir. Yani ülkede, bölgede kalkınmayı engelliyor" dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

        Burada Kürt sorununun çözümü ve terör ile ilgili konularda açıklamalarda bulunan Atalay, bölge ve şehirlerarasındaki farklılıkları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yatırım yapılması amacıyla özel sektörün önünü açtıklarını ve Bingöl'de yapılacak bir yatırımın yüzde 65'ini devlet tarafından karşılandığını söyledi.

        "TERÖRÜN BAHANESİ YOKTUR"

        Terör belası nedeniyle, özel teşviklere rağmen özel sektörü bölgeye getirmekte güçlük çektiklerini ifade eden Atalay, " Beşir Atalay: "Bölgelerimiz ve şehirlerimiz arasında farklılıkları kaldırmak istiyoruz. O farklılıkların kalmasını istemiyoruz. Hatta köy ile kent arasında farklılık kalmasın istiyoruz. İnsanlarımız şehir ihtiyaçlarını asgari karşılasın istiyoruz. Bu yönde de çok önemli adımlar atıldı. Biz şuan çok dikkat ederiz. Özel kesimin yatırım yapmasının önünü biz açtık, çok teşvik ediyoruz. Ankara'da değil de Bingöl'de yatırım yaparsan neredeyse yaptığı yatırımın yüzde 60'ını yüzde 65'ini devlet ona ödüyor. Maliyeti bu kadar düşük yatırım burada yine de özel sektörü istediğiniz kadar çekemiyorsunuz. Sebebi terördür. Yani sermaye çok korkaktır, ürkektir, hesabını iyi yapar, o devlet gibi değil ve nerede karlı olacak, nerede risk yok orayı tercih eder. Bu güvenlikle ilgili konular tabi inşallah bölgemiz bunları hallettiğinde en önemli teşvik o olacaktır. Biliyorsunuz Bingöl'de bile özel sektörün iş makinelerini yaktılar. Terör denilen bu bela, mantığı olmayan, hiçbir işte bahanesi olmayan hain bir harekettir. Yani ülkede, bölgede kalkınmayı engelliyor. Yatırımın sana ne zararı var. Oraya daha fazla yatırım giderse, biraz daha fazla insan çalışır da oradan ekmeğini sağlarsa, bölge kalkınırsa, daha iyi olmaz mı?. Havaalanı yapılıyor, havaalanlarını engelliyorlar. İşte Yüksekova'da müteahhit bırakıp gitti artık. O kadar çok iş makinesini yaktılar yeni ihale yapıldı. Tabi biz bölgeye çok daha fazla yatırım yapacağız ama bir anlamda müteahhitler bile bu bölgedeki iş almalarına rahatsızlık çekiyorlar. Tabi biz de yılmadan devam ediyoruz" dedi.

        "KARDEŞLİĞİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ"

        Hükümetin en önemli inisiyatiflerinden birisinin de ülkede kardeşliği yeniden tesis etmek, terör belasından kurtarmak ve ülkenin her noktasını huzurla yaşanacak hale getirmek olduğunu kaydeden Atalay, bu konuda çok kararlı olduklarını ifade etti.

        Türkiye'nin kronik sorununu halletmeye çalıştıklarını ve bu konuda toplumun her kesiminin de desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Atalay, "Hükümetimizin en önemli inisiyatiflerinden birisi, ülkemizde kardeşliği yeniden tesis etmek, terör belasından kurtarmak ve ülkemizin her noktasını huzurla yaşanacak yer olmasını sağlamaktır. Gördüğünüz gibi hepimiz o yönde elimizden gelen her şeyi, yapıyoruz. AK Parti hükümeti bu manada riskler alan, sonuna kadar cesaret gösteren, her tür enstrümanı iyi değerlendiren bir hükümettir. Genel başkanımızın öyle bir özeliği ve kimliği vardır. Biz Türkiye'nin kronik sorunlarını halletmeye çalışıyoruz. Tabi bunun için milletimizin desteği çok önemli, milletimiz bu konuda bize destek veriyor. Toplum önderlerinin desteği, basının desteği, sivil toplum kuruluşlarının desteği çok önemlidir. Bu topyekun bir seferberliktir. Şuanda da yürüyen çözüm sürecinde gördüğümüz Türkiye'de bulunan tüm kesimlerin bu sürece büyük bir

        desteği var. Çok önemli bir atmosfer oluştu, psikolojik bir atmosfer oluştu. Buradan şunu da anlıyoruz. Bunlar artık doyuma ulaştı. Hiç kimsenin terörle elde edeceği bir şey yok, terörün kullanacağı bahanelerde yok. Bölge insanımızda bunu görüyor. Terörün sadece bölge

        insanına zararı var. Dolayısıyla artık bunların yürümesi mümkün değil. Türkiye'nin her bölgesinde, her kesiminde inşallah bu sorunların kökten çözümü için büyük bir arzu ve büyük bir destek var. Hükümette bunu biliyor. Bu manada çok kararlıyız. Aslında bizim 10 yıldır

        sürdürdüğümüz politika bu. Bu yeni bir süreç değil, bu konulara genel bakışımızdır. Yürüyen sürecin verimli olmasını diliyoruz ve herkesin bu katkısını bekliyoruz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ