Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suçüstü yakalandılar

        BURSA'da, oto yıkamacıda sakladıkları tarihi eserleri, müşteri gibi davranan polislere 200 bin dolar karşılığında satmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

        İşyerinde yapılan aramada Roma dönemine ait bir mermer insan heykeli, üzerine kabartma bulunan 2 mermer süsleme taşı, gözyaşı şişeleri ve 2 bakır bilezik ele geçirilirken, 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Merkez Osmangazi İlçesi Altınova Mahallesi'nde emekli binbaşı Mehmet K. ile Mehmet P.'nin işlettikleri oto yıkamacıda tarihi eser satıldığını belirledi. Şüphelilerle müşteri gibi irtibat kuran polisler, yıkama atölyesinde gördükleri tarihi eserleri 200 bin dolar karşılığından almak için anlaştı.

        Parayı teslim eden polis, daha sonra kimliğini gösterdi. Çevrede önlem alan diğer polislerin yaptığı baskın sonucu 2 şüpheli yakalandı. İşyerinde yapılan aramada 60 cm boyunda Roma dönemine ait bir mermer insan heykeli, üzerinde kabartma bulunan 2 mermer süsleme taşı, gözyaşı şişeleri ve 2 bakır bilezik bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından 'Tarihi eser kaçakçılığı' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ