Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sarıgül o soruyu yanıtsız bıraktı

        İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir basın mensubunun 'Seçimlerde sizi nerede göreceğiz?' sorusuna, "Bu sorunun cevabı için daha saat erken." diye cevap verdi.

        Mustafa Sarıgül, Amasya'nın Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı'yı makamında ziyaret etti. Bayrağa bağlı, toprağına bağlı inançlara saygı gösteren büyükleri sayan, küçükleri seven bir anlayışla yollara çıktıklarını belirten Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Bu çalışmalarımız sırasında hiçbir siyasi parti gözetmeden bütün belediye başkanlarımıza uğramaya, ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Yerel yönetimlerde Şişli örneği önemli bir modeldir." dedi.

        "BAŞI KAPALI OLAN DA AÇIK OLAN DA BİZİMDİR"

        Yerel yönetimlerde ki Şişli modelinde din, dil, kültür, ırk, mezhep farkı gözetmediğini kaydeden Sarıgül, "Çünkü nerede doğacağımızı hangi şartlarda, koşullarda dünyaya geleceğimizi biz bilemeyiz. Rabb'imizin bize vermiş olduğu güzelliklerdir. Seçimler olup bittikten sonra demokrasinin en güzel göstergesi; siyasi parti ayrımı yapmadan o çalışmalara devam etmektir. Bugün yerel yönetimlerde Şişli modelinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan bütün yurttaşlarımızla beraber olmaktır. Bu anlayışın önemli bir parçası da şudur: Ramazan ayı da bizimdir, Muharrem ayı da bizimdir. Başı kapalı olan kardeşimiz de bizimdir, başı açık olan kardeşimiz de bizimdir. Biz istiyoruz ki herkes el ele, kol kola, omuz omuza olsun. Demokrasi ülkemizde en güzel bir şekilde yaşasın." ifadelerini kullandı.

        Zaman zaman gezdiği, dolaştığı yerlerde özellikle yurt dışından gelen heyetlerin sürekli küresel ekonomiden bahsettiğini aktaran Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: "Küresel ekonomi önemlidir ama demokrasi olmazsa ekonominin ne anlamı var? Onun için ben bugün Merzifon'dan diyorum ki; küresel demokrasiyi bütün dünyada korumamız lazım. Bütün dünyada demokrasinin hâkim olması lazım. Mısır'da yaşanan bu olaylar beni derinden üzüntüye boğmuştur. Hiçbir yurttaşın üzerine tankla ve topla düşünceleri ne olursa olsun inançları ne olursa olsun gitmemek lazım. Her şeyi demokrasi içinde çözmek lazım. Ben Mısır'da demokrasi kahramanı olarak kaybettiğimiz binlerce yurttaşımıza Rabb'imden bir kez daha rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ama istiyorum ki dünyanın her tarafında demokrasi hakim olsun. Küresel demokrasi hakim olsun. Her şeyi demokratik yollarla çözelim. Mısır'da da bir an önce bu olayların sona ermesini ve demokrasiye geçilmesini arzu ediyorum."

        "BAKANA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM"

        Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıya değinen Mustafa Sarıgül, "Sayın Bakanımıza karşı yapılan talihsiz bir olay vardı. Onu da bir kez daha kınıyorum. Hiç doğru bir olay değildir. Düşünceleri kaba kuvvetle, kavgayla susturamazsınız. Düşüncelerin yolu sandıktır. Düşüncelerin yolu küresel demokrasidir. Küresel demokrasiyi korumakla mükellefiz.

        Sayın Başkanımızın da ben demokrasi anlayışını biliyorum. Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren arkadaşlarımızla yaptığı sohbetleri biliyorum. Böylesine önemli bir şehri ziyaret etmek istedim. Tarihi şehir olan Merzifon'dan bütün dünyaya bir kez daha demokrasi, barış, özgürlük ve küresel demokrasi haberlerini vermek istiyorum. Hepimizin savunması gereken küresel demokrasidir." şeklinde konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ