Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cezaevi müdürüna saldırı olayında Çakıcı'ya 25 yıl istendi

        İzmir Buca F1 Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eski Müdürü Ayhan Çapacı'nın, lojmanının bahçesinde uğradığı silahlı saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Alaattin Çakıcı'ya, 25 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

        Geçen mayıs ayında cezaevi kampüsü içinde bulunan lojmanın bahçesinde, dönemin Cezaevi Müdürü Çapacı'ya kimliği belirsiz kişilerce bir otomobilin içinden ateş edildi. Elinden yaralanan Çapacı hastanede tedavi altına alınırken saldırganlar kaçtı. Araştırma sonucu zanlı olarak, Çakıcı'nın adamı Ferhat Oto yakalanıp tutuklandı. Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada Ayhan Çapacı, Ankara Eğitim Merkezi'ne öğretim görevlisi olarak tayin edildi.

        Soruşturmayı sürdüren savcının hazırladığı iddianamede, silahlı saldırıdan bir gün önce cezaevinde Müdür Ayhan Çapacı ile tartışan hükümlü Alaattin Çakıcı'nın, elini masaya vurarak, "Sen bana cinnet mi geçirteceksin? Üç kez kalp krizi geçirttin, beni Dokuz Eylül Hastanesi'ne niye sevk etmiyorsun? Ya beni öldür ya da ben seni öldüreceğim. Sen ölüme hazır ol müdür bey." diyerek küfürlü konuştuğu kaydedildi. Tutuklu sanık Oto'nun ise Çapacı'nın vurulduğunu gazetelerden öğrendiğini, yurtdışından gelen yakınlarını gezdirmek için Av. Yaya aracılığıyla araba kiraladığını, Yaya'nın Çakıcı'yı cezaevinde ziyaret etmek için arabayı iki saatliğine ödünç aldığını ve sonra geri getirdiğini, olayla bir ilgisi olmadığını ifade ettiği bilgisine yer verildi. Başka bir suçtan tutuklu olan yeğen Adem Çakıcı'nın ise silahlı saldırıyla ilgisinin bulunmadığını söylediği kaydedildi.

        Savcı, toplanan delillere dayanarak Alaattin Çakıcı hakkında, yerine getirdiği görev sebebiyle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme ve tehdit suçlarından toplam 25 yıl, Adem Çakıcı, Ferhat Oto ve aranan avukat Mehmet Barış Yaya hakkında ise 20'şer yıl hapis cezası talebiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ