Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da belediye otobüsüne taşlı saldırı

        İzinsiz gösteri sırasında taşlı saldırıya uğradığı sırada kontrolden çıkan belediye otobüsünün çarptığı çocuk yaşamını yitirdi.

        Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'ndeki Çukurova Caddesi'nde düzenlenen izinsiz gösteri sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunuldu. Göstericilerin attığı taşlar otobüsün camlarını kırarken, başına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralandı. Bu sırada kontrolden çıkan otobüs, duvara ve yol kenarındaki 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarptı. Otobüs daha sonra park halindeki kamyonete çarparak durabildi.

        Otobüsten yaralı olarak indirildikten sonra göstericiler tarafından darbedildiği iddia edilen sürücü Köse, ağır yaralı olarak polis ekipleri tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aynı hastaneye kaldırılan İbrahim Taşkıran ise müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Yaklaşık 3 ay önce işe başladığı ve kısa süre önce nişanlandığı öğrenilen Köse'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

        Adana Büyükşehir Belediyesi'den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

        "Anadolu Mahallesi'nde yasadışı gösteri yapan terör örgütü yanlıları 122 numaralı Levent Mahallesi-Balcalı hattında çalışan belediye otobüsüne taşlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu belediye otobüsü şoförü Ali Köse başına aldığı darbe sonucu aracın kontrolünü kaybetti. Meydana gelen elim kazada bir çocuk hayatını kaybetti. Otobüsteki iki yolcu hafif, otobüs şoförü de ağır yaralandı. Beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alınan otobüs şoförünün tedavisi sürüyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ