Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'dan Emine Erdoğan'a sözlü müdahalede bulunan Kamer Genç ile ilgili açıklama

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahale etmesine ilişkin, "Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değildir" dedi.

        Balıkesir Ticaret Odasını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Kılıçdaroğlu, Genç'in, Erdoğan'ın konuşmasına müdahale etmesinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

        "Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değildir. Bir kadının konuşmasına müdahale etmek doğru değildir. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantı, Japonya'nın topraklarında yapılmış bir toplantı sayılır. Yani Japonya Büyükelçiliği, Japonya egemenliğinin olduğu yerdir. Dolayısıyla müdahale doğru değildir ama bir gerçek daha var; Kamer Genç'e yapılan müdahale de doğru değildir. Oradaki polisler tarafından yapılan müdahale de doğru değildir. Yani iki ayrı yanlış var, iki yanlıştan bir doğru çıkmadı. İşin özeti bu."

        Bir gazetecinin, Genç hakkında disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği sorusunu ise Kılıçdaroğlu, "Bu, grupla ilgili bir olay" diyerek yanıtladı.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV ve Sözcü Gazetesi'nin ABD gezisine davet edilmemesine ilişkin tartışmalara da yanıt verdi. CHP lideri, "Bazı dış politika yazarlarını götürmek istedik. Gazeteler arasında ayrım yapmadık" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ