Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Ali Şahin, Yargıtay’da olduğunu öne sürdüğü 'Cemaat imamı'nın ismini Yargıtay'a iletti

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu sonrası, "Önemli bir holdingin başında bulunan kişi hakkında, mahkumiyetle sonuçlanan dosya Yargıtay’a gelmiş. Burada ’Cemaat’in imamı’ diye nitelendirilen kişi, dosyayla ilgili ne karar verilmesi gerektiğini Pensilvanya’ya göndermiş" sözleriyle ortaya attığı iddiayla ilgili, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

        Başsavcılık, YARSAV’ın suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı verip dosyayı Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu’na gönderirken, Yargıtay da harekete geçmiş ve 6 Ocak’ta Mehmet Ali Şahin’e bir yazı göndererek, elindeki bilgi ve belgeleri istemişti. Şahin de aynı gün yaptığı açıklamada, “Bildiklerimi önümüzdeki hafta yazıyla Yargıtay Başkanlığımıza takdim edeceğim” demişti.

        Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre Mehmet Ali Şahin dün, Yargıtay’daki ‘Cemaat imamı’nın ismi ile elindeki bilgileri gizli damgalı bir zarfla Yargıtay Başkanlığı’na iletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ