Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fethiye'de Bulgar paraşütçü denize düştü

        Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE (AHT)

        Arkadaşlarıyla yamaç paraşütü uçuş tecrübesini arttırmak amacıyla Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Bulgar paraşütçü Viktor Konstantino (32), 200 metreden denize çakılarak hayatını kaybetti.

        DÖNÜŞ YAPMAK İSTERKEN DÜŞTÜ

        Üç arkadaşıyla cuma günü geldiği Ölüdeniz'de ikinci kez uçmak için arkadaşları ile sabah erken saatte Babadağ'a çıkan Bulgar bilgisayar uzmanı Viktor Konstantino (32), 1700 metrelik pistten single (tekli) rahat bir uçuş yaptı. Gökyüzünde yaklaşık 20 dakika uçuş yapan Viktor Konstantino, Ölüdeniz semalarına geldiğinde birkaç dönüş hareketi yapmak istedi. Paraşütüyle havada dönüş yaparken ipleri iyi çekemeyince paraşütünün içine düştü. Yedek paraşütünü açamayan Viktor Konstantino, yaklaşık 200 metreden denize çakıldı. Uçuş yapan diğer pilotlar Viktor Konstantino'nun düştüğünü görünce kıyıda bekleyen bir tekneyle harekete geçtiler. Kıyıya yaklaşık 300 metre mesafede denize çakılan Bulgar paraşütçü, İngiliz paraşütçüler tarafından hemen bota alındı. Ağır yaralı olarak hızla kıyıya getirilen Konstantino, 112 Acil Sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda öldü. Kazayı duyan arkadaşları hastaneye koştu. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısı Deniz Ayça Gerçek'in hastane morgunda yaptığı ön incelemenin ardından Bulgar paraşütçünün cenazesi geniş çaplı otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bulgar paraşütçünün tabutu morgdan çıkarılırken oldukça üzüntülü olan arkadaşları gazetecilerin görüntü çekmesine engel olmaya çalıştı.

        2 YIL ÖNCE FETHİYE'YE YİNE GELMİŞTİ

        Viktor Konstantino'nun, 4 yıl önce yamaç paraşütü öğrenmeye başladığı ve 2 yıl önce de Ölüdeniz'e yine aynı arkadaşlarıyla karayoluyla gelip yamaç paraşütü tecrübesini arttırdığı kaydedildi. Arkadaşları, evli ve 1 çocuk babası olan Viktor Konstantino'nun eşine ölüm haberini veremedi. Arkadaşlarından biri cep telefonuyla Viktor Konstantino'nun babasını arayarak acı haberi verirken oldukça zorlandı. Viktor Konstantino'nun elbiseleri ve bazı eşyaları da bir naylon poşetle bu arkadaşına teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı ve Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ