Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tansu Çiller'in çiftliğine giren hırsızlardan biri yakalandı

        Zafer HACISALİHOĞLU / KUŞADASI (AHT)

        Eski Başbakan Tansu Çiller'in Kuşadası'ndaki çiftliği ile bölgedeki çiftliklere giren ikihırsızdan biri olayda kullandıkları otomobille birlikte yakalandı. Polis kimlik tespiti yapılan diğerhırsızın yakalanmasına çalışıyor.

        Kuşadası Kirazlı Mahallesi yolu üzerinde 'Çiftlikler Vadisi' olarak bilinen bölgede son 6 günde eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait ünlü Pelister Çiftliği ile turizmci Orhan Özbaş, işadamı Adnan Sarıdedeoğlu ve oğlu Aybars Sarıdedeoğlu'nun çiftliklerinehırsızgirmişti.Hırsızlar Tansu Çiller uyuduğu sırada odasından 5 bin 500 dolar nakit para ile piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan ziynet eşyalarını alıp kaçmıştı. Ayrıca, Tansu Çiller'e komşu olan turizmci Orhan Özbaş'ın çiftliğine giren 2hırsız, karşılaştıkları elinde tüfek bulunan bekçiye silahla ateş açarak ağır yaralamıştı.

        SÖKE'DE YAKALANDI

        Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan Kuşadası Emniyeti'ne bağlı ekipler,hırsızların kimliklerini tespit etti. Kuşadası, Söke ve Didim'de yoğunlaşan Kuşadası polisi, Söke'de yaptığı operasyonla zanlılardan Sinan Öymen'ihırsızlık yaparken kullandıkları otomobille birlikte yakaladı. Söz konusu araçla birlikte Kuşadası'na getirilen Sinan Öymen, emniyetteki sorgusunun ardından, Kuşadası Adliyesi'ne sevk edildi.

        Bu arada,hırsızların olaylar sırasında kiralık araç kullandığı belirlendi. Otomobili kiralayan firmanın sahibi de polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan araç kiralama firması sahibi daha sonra serbest bırakılırken, Kuşadası Polisi ayrıca, kimliğini belirlediği diğer silahlıhırsızın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ