• Canlı Yayın
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

'İyi ki Varsın' adlı oyunla tiyatro sahnelerine geri dönen Ahu Türkpençe: "Soyunmam, sevişmem" diyene çok gülüyorum. "Benim kurallarım var" demek, bana hiç doğru gelmiyor.

Pazartesi akşamları atv'de yayımlanan "Şöhret" adlı dizi filmde izlediğimiz Ahu Türkpençe, dört yıl sonra tekrar tiyatro sahnesine geri dönüyor. Şöhret'te tezgâhtarken şöhreti yakalayan Gülşen'i canlandıran oyuncu, "İyi ki Varsın" adlı tiyatro oyununda rol alacak. Türkpençe'nin oyundaki rol arkadaşı Onur Bayraktar'ın yazıp yönettiği eser, kadın ve erkek arasındaki trajikomik olayları konu alıyor. Türkpençe, "Ben bir dizi ya da bir tiyatro oyunu içinde varsam, belli bir seviyenin üstündedir. O yüzden bana güvenin, seyredin; pişman olmayacaksınız" diye iddialı konuşuyor.

* Şöhret'te çok fazla entrika var...
Entrika değil ama ortalarda dönen yalanlar var. Benim canlandırdığım Gülşen'in ailesinde erkekler kadınlara göre daha sert ve kapalı. Gülşen bu yüzden aile huzuru bozulmasın diye bazı şeyleri saklayıp, yalan söylemek zorunda kaldı. Şimdi bu yalanlar geri dönüyor. Her şey ortaya çıkıyor ve bütün karakterler hesap veriyor.

* Dizide bundan sonra ne olacak?
Işıl şöhretten vazgeçti eski adı Gülşen'le anılmak istiyor. İleride şunu izleyeceğiz: İnsan "Ben vazgeçtim" deyince, şöhretten kurtuluyor mu? Yoksa sana yapışıp kalıyor mu? Eski hayata dönmek mümkün mü?

* Siz vazgeçer misiniz?
Şöhret umurumda değil. Bir gün oyunculuğu bırakırsam, "şöhretim bitiyor" diye kaygılanmam.

* 4 yıl aradan sonra tiyatroya dönüyorsunuz.
20 Mart'ta, İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi'nde başlayan 'İyi ki Varsın' adlı oyun, bir dostluk hikâyesi... Bir kadın ile bir erkek arasında geçiyor. İntihar etmek üzere olan bir kadının tesadüfen bir erkekle tanışmasını anlatıyor. Ve birden hayatı değişiyor. Çok samimi bir hikâye. O yüzden çok heyecanlıyım.

* Oyunda kimler var?
İki kişilik bir oyun bu. Ben ve Onur Bayraktar oynuyoruz. Aslında ufak bir de dansçı kadromuz var ama dans falan yok aslında, yanlış anlaşılmasın. Onların işi biraz sürpriz. O yüzden söylemeyeceğim.

UMARIM HOCALARIM İZLER
* Tiyatroya neden ara verdiniz?
Bir İstanbul Masalı'na başlamadan önce de tiyatro yapıyordum. Hep ticari teklifler geldi. Bu yüzden iş başa düştü ve kendi oyunumuzu kendimiz yaptık. İçimize sindi. En büyük isteğimin, hocalarımızın gelip bu oyunu izlemesi.

* Rol seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Klişe kurallar var: Soyunmam, sevişmem falan gibi... Eğer onları soruyorsan, ben bunlara çok gülüyorum. Bir aşçıya gittiğinizde "Çorba yapamam" diyor mu! "Benim kurallarım var" demek, bana doğru gelmiyor. Ama aptallık derecesinde "Her şeyi yaparım" da demiyorum.

* Tiyatroda bir idolünüz var mı?
O kadar beğendiğim oyuncu var ki, saysam, "İyi de kimi beğenmiyorsun" diyebilirsiniz. Ama şunu söyleyebilirim; Ahu Türkpençe, Vahide Gördüm ve Bennu Yıldırımlar yani bu üçlü sahneyi paylaşsa gözüm arkada gitmem. (Gülüyor

BAKMADAN GEÇME