Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 22 Nisan cevabı: UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon kaç İngiliz takımı yarı finale çıkmıştır? 22.00 Hadi ipucu sorusu

        Hadi ipucu 22 Nisansorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak; UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon kaç İngiliz takımı yarı finale çıkmıştır? sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bu akşam saat 22.00'da oynanacak hadi ipucu futbol gecesi yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu 22 Nisan sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU 22 NİSAN

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bu akşam saat22.00'de

        Ödül ise;10.000 TL

        HADİ İPUCU SORUSU 22 NİSAN CEVABI: 2 TAKIM (ARSENAL, CHELSEA)

        UEFA Avrupa Ligi nedir?

        UEFA Avrupa Ligi(Özgün adı:UEFA Europa League)1971yılından beriUEFAtarafından organize edilen, Avrupa'nın kulüpler bazındaUEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli futbol turnuvasıdır. Takımlar, ulusal lig ve kupa maçlarında gösterdikleri performans ile bu kupaya katılmaya hak kazanırlar. Avrupa'nın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli kulüp turnuvası olduğundan dolayıKupa 2olarak da bilinir.

        Haziran 2009'da eski adıUEFA Kupasıolan kupada, turnuvanınUŞLstandartlarına erişmesi için köklü birtakım statü değişikliklerine gidilmiş, bununla birlikte de2009-10sezonundan itibaren şimdiki ismiyle düzenlenmeye başlanmıştır. Bu değişiklikler sonucunda UEFA Avrupa Ligi, UEFA Kupası'nın devamı olarak kabul edilmiştir.

        1955 yılında düzenlenmeye başlananFuar Şehirleri Kupası, UEFA Kupası'nın öncülüdür. 1971 yılında Fuar Şehirleri Kupası'nın ismi UEFA Kupası olarak değiştirilmiştir. 1999 yılında iseUEFA Kupa Galipleri Kupasıkaldırılarak UEFA Kupası ile birleştirilmiştir. 2004-05 sezonuöncesi grup aşamalarında bazı statü değişiklikleri yapılan kupa 2009 yılındaki son düzenleme ile şimdiki halini almıştır. Son düzenlemelerdeki isim ve statü yenilenmesinin yanı sıra kupaUEFA Intertoto Kupasıile de birleştirilmiştir.

        Kupanın ilk şampiyonu1972 UEFA Kupası Finali'nde rakibini devirenTottenham Hotspur'dur. İsim değişikliği sonrasında ilk şampiyonluğu kazanan takım ise2010 UEFA Avrupa Ligi Finali'ndeFulham'ı, 2-1 devirenAtlético Madrid'dir. Kupayıen çok kazanan takımise beş kez şampiyonluğa uzananSevilla'dır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ