Tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında “casusluk ve örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla düzenlenen iddianameden önemli ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İddianamede, Altaylı’nın ABD’de görülen Halk Bank davası için aktif çalışma içerisinde olduğu vurgulandı. Altaylı’dan elde edilen dijital materyallerde, ABD’de FETÖ’cüler tarafından hazırlanıp Savcılığa sunulduğu değerlendirilen belgeye de ulaşıldı.
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, söz konusu belgenin Reza Zarrab’ın 19 Mart 2016’da ABD’de gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra oluşturulduğuna dikkat çekildi.
Altaylı, Ağustos 2017'de FETÖ'den ihraç edilen eski MİT mensubu Mehmet Barıner’i damadı Metin Can Y. aracılığıyla yurtdışına kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı ile damadı Metin Can Y., eski MİT mensubu Mehmet B. ve kaçış planına yardımcı olduğu öne sürülen Seda C., hakkında iddianame hazırladı. O iddianamede önemli tespitler yer alıyor.
“UYDURMA BELGE HAZIRLADI”
İddianameye göre; Altaylı’nın kamuoyunda Reza Zarrab ve Halkbankası davası olarak bilinen New York Güney Bölge Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma için aktif çalışma içerisinde olduğu belirtildi. 25 Mayıs 2016 tarihli belgenin ABD’de FETÖ’cüler tarafından hazırlanıp Savcılığa sunulan metin olduğu değerlendiriliyor. FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinde hedef aldığı isimlere yönelik çok sayıda iddiaya yer verilen belge, dava dosyasına da girdi.
“UYDURMA RAPOR”
İddianamede söz konusu belge için şu değerlendirmelere yer verildi:
“…Türkiye Cumhuriyetini ve hükümetini karalamayı amaçlayan ABD yargılamaları için bizzat şüpheli Enver Altaylı'nın aktif çalışma içerisinde bulunduğu görüldü…ABD'de görülen dava için hazırlanan uydurma rapor da yine şüpheliden ele geçirilen dijital materyallerde elde edildi. Yine aynı konu ile ilgili olarak daha etkili sonuç alınacağı düşüncesiyle MİT mensubu iken İran masasında çalışmış bulunan Mehmet Barıner'i istedikleri gibi kullanabilecekleri ve düzmece ifadelerle Türkiye'yi daha da sıkıştırmak amaçlı olarak ABD ülkesine kaçırmak üzere iken suçüstü yakalandıkları…Altaylı’nın damadı Metin Can Y. aracılığıyla Mehmet Barıner’e ilettiği ‘Senin çalıştığın yerle ilgili orada çalıştığına dair bir belge elinde var mı?’ ayrıca ‘Sen yurt dışına çıkıp nihai olarak bir ülkeye yerleştikten sonra kayınpederim seni arayarak bir teklifte bulunacak, bunu kabul edersin veya etmezsin onu bilemem ama etmediğin takdirde orada hayatını sürdürürsün, yollarımız ayrılır’ şeklinde verdiği beyanlardan da anlaşılacağı üzere; Barıner’in şüpheli Altaylı tarafından ülke dışına kaçırıldıktan sonra ABD New York’ta sürdürülen bu davaya yabancı istihbarat servislerinin yardımıyla müdahil olmayı amaçladıkları görüldü…”
ENVER ALTAYLI, KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANIYLA BİN 159 KEZ GÖRÜŞMÜŞ!
Halen tutuklu bulunan eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında “casusluk ve örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla düzenlenen iddianameden önemli ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İddianamede, Altaylı’nın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Rasim Bölücek ile binin üzerinde görüşme yaptığı tespit edildi.
'AHBABIM' DEDİĞİ RASİM BÖLÜCEK'LE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Rasim Bölücek'le 2 ayrı telefon hattından tam 1159 görüşme yaptığı bilgisine yer verildi. İfadesinde, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çankaya Turan Güneş Bulvarı üzerindeki evinde olduğunu belirten Altaylı neden Ankara’ya geldiği ve kimlerle görüştüğü de soruldu. “15 Temmuz öncesinde Ankara’ya gelmemin nedeni dostlarımı ziyaret maksatlıydı” diyen Altaylı, 15 Temmuz gecesi “ahbabım” dediği Rasim Bölücek ile de görüştüğünü söyledi. Bölücek, hala Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görev yapıyor.
İŞTE O DEĞERLENDİRME
Altaylı ile Bölücek’in görüşmesine ilişkin iddianamede şu değerlendirmelere yer verildi:
“…Şüpheli Enver ALTAYLI olduğu, cep telefonu kütükleri içerisinde yer alan arama günlüğü üzerinden yapılan çalışmaya göre; Şüpheli Enver ALTAYLI’ nın telefon rehberinde “Bölücek Rasim (Rasim BÖLÜCEK(TCKN:33938222664)” ibaresi ile kayıtlı “19178826911” ve GSM numarası ile 1022 (bin yirmi iki) kez toplamda 2 gn 13 sa 59 dk 22 sn görüşme
yaptığının tespit edildiği, bu görüşmelerin 767'sinin şüpheli Enver ALTAYLI’nın araması sonucu, 197'sinin ise Rasim BÖLÜCEK’in araması sonucu olduğunun tespit edildiği, ayrıca şüphelinin telefon rehberinde “Rasim BÖLÜCEK” ibaresi ile kayıtlı “0532 663 83 70” başka bir GSM numarası ile de 137(yüz otuz yedi) kez toplamda 1 sa 53 dk 3 sn görüşme yaptığının tespit edildiği, cep telefonu arama günlüğünde “0532 663 83 70” GSM numarasının incelenmesinde genelde 0 sn lik görüşme/çağrı bırakma olayının yoğun olduğunun görüldüğü, bu durumun aralarında farklı bir iletişim yoluna geçmek için geliştirilen bir metot olduğunun değerlendirildiği…”
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.