Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Halkbank emekli promosyon başvurusu detayları güncellendi! 2022 Ekim ayı Halkbank emekli maaşı taşıma promosyonu ne kadar, kaç lira veriyor? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Halkbank'ın emekli promosyon ücretinin ne kadar olduğu gündeme geldi. Emekli promosyon kampanyaları araştırılıyor. Emekliler en yüksek ücreti veren bankaları merak ediyor. Promosyon kampanyası yapan bankalardan biri de Halkbank oldu. Peki, Halkbank emekli promosyon ücretleri ne kadar? İşte Halkbank emekli promosyon kampanyası detayları...

        2

        KAMU BANKALARININ EMEKLİ PROMOSYONU BELLİ OLDU!

        Özel bankaların emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarının 5 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Özel bankalar 7 bin 500 TL'ye varan promosyon ödemesi yapmıştı.

        SGK'dan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020'de imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022'de güncelleneceği hatırlatıldı. Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 19 banka ile yeniden protokol imzalanacağı kaydedildi.

        3

        Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları;

        3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000.-TL,

        3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,

        7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL

        10.000.-TL’den fazla olanlara 5.000.-TL 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

        Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekiyor.

        Açıklamada ''Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekler'' denildi.

        4

        HALKBANK EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYASINDA KİMLER FAYDALANBİLİR?

        Emekli maaşını Halkbank aracılığıyla alan veya maaşını transfer edecek tüm SGK emeklileri, maaşlarını 3 yıl boyunca Halkbank aracılığı ile alma taahhüdü karşılığında promosyon ödemesinden faydalanabileceklerdir. Emekli maaşını Halkbank'a transfer edecek olan emeklilerin ilk maaşlarının Halkbank'a yatması akabinde promosyon ödemesi yapılabilecektir.

        5

        HALKBANK EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ NE KADAR?

        1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacaktır.

        6

        PROMOSYON KAMPANYASINA NASIL BAŞVURULUR?

        Promosyon ödemesine ilişkin başvurularınızı; tüm Halkbank şubeleriNden, Bank24 ATM’lerden, 0850 222 92 62 Halkbank emekli hattıNdan ve Halkbank İnternet Şubesi'nden yapabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ