Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu İstanbul | AKOM'dan İstanbul için hafta sonu uyarısı! İstanbul'da sağanak ne zaman bitecek? Haftasonu hava nasıl olacak, haftasonu yağış var mı - Güncel hava durumu haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM verilerine göre, İstanbul´da dün saat 14.00'ten sonra Avrupa yakasında, bugünse sabah erken saatlerden itibaren Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışla ilgili açıklama geldi.

        METREKAREYE 20-220 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

        DHA'da yer alan habere göre farklı bölgelerde metrekareye, 20 ile 220 kilogram arasında yağış düştüğü kaydedildi. En fazla yağış Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde gözlendi.

        MAHSUR KALAN 707 KİŞİ KURTARILDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri 3 bin 430 personel, bin 658 araç ve iş makinesiyle kent genelindeki toplam 3 bin 667 ihbara müdahale etti. Yağış nedeniyle mahsur kalan 707 kişi ve 15 hayvan İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

        REKLAM
        .png
        .png

        CUMARTESİ SABAHINA DİKKAT

        AKOM'dan bir de uyarı geldi. Gün içerisinde etkisini kaybeden yağışın kısa süreli ve yerel olarak görüleceği belirtilen açıklamada, yağışların cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi.

        MARMARA İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

        AA'da yer alan habere göre cumartesi sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'ndeki İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyi ile Çanakkale’nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor.

        Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

        .png
        .png

        PAZAR GÜNÜ DE YAĞIŞ VAR

        AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

        .png
        .png

        İSTANBUL'DA SAĞANAK SÜRECEK

        Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul'da yağışın çarşamba gününe kadar süreceği öğrenildi.

        .png
        .png

        SICAKLIKLAR 22-25 DERECE ARASINDA SEYREDECEK

        İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıkları; 22 -25 derece aralığında seyredecek. İBB ekipleri mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarına devam ediyor.

        İstanbul´da hava sıcaklıkları 5 Ekim´e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ