Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hayat Bilgisi'nin Mennan'ını bir de şimdi görün! Erdal Türkmen'in son halini tanımak imkansız!
        1

        Bir dönemin unutulmaz yapımlarından Hayat Bilgisi'nin oyuncuları son halleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

        2

        Hayat Bilgisi dizisinde canlandırdığı hademe Mennan rolüyle adını duyuran Erdal Türkmen; Perran Kutman, Tarık Papuççuoğlu, Gökçe Bahadır, Kerem Kupacı, İpek Erdem ve Paşhan Yılmazel gibi ünlü isimlerle birlikte rol aldı.

        3

        "Yüce Rabbim amirimi müdür olsun diye yaratmış yav" repliğiyle hafızalara kazınan Erdal Türkmen; Çiçek Taksi, Aynı Çatı Altında, Dermen gibi dizilerde de seyirci karşısına geçti.

        7

        İşte, Hayat Bilgisi'nin Mennan'ı Erdal Türkmen'in son hali ve Habertürk Magazin Sorumlusu Aytekin Teker'in ropörtajı...

        8

        KARİKATÜRLERE HAYAT VERMEK İSTEDİM

        Aynı zamanda karikatürist olan Erdal Türkmen, oyunculuk serüvenini şöyle anlattı:

        Maddi zorluklar içindeydik. Yalnız; kendi meşreplerince sanatı seven, açık görüşlü bir ailede büyüdüm. 6-7 yaşlarımda başrolünde Bülent Kayabaş'ın oynadığı “Bugün Bayram Bir Kaşık Ayran” adlı çocuk oyununu, tüylerim diken diken bir halde izledim. Ben de orada olmak istiyordum. Aradan yıllar geçti. 15-16 yaşlarımda 'Gırgır' ve 'Fırt' mizah dergilerinin kadrosuna profesyonel karikatürist olarak girdim. Oğuz ve Tekin Aral ustalarımla ve muhteşem yazar çizer kadrosuyla uzun yıllar çalıştım. Karikatüristliğe başlamam sahnede olma isteğimi durdurmaya yetmemişti. Ben de ikisini birleştireyim dedim. “İki boyutlu karikatürleri nasıl yaşayan bir hale getiririm?” sorusu beni oyunculuğa yönlendirdi. İşin doğrusu, kendimi merak ediyordum. Ben hayata kendimi merak etmek için geldiğimi anladım. Hayat da anladı. Birbirimizi sürekli merak ediyorduk ve hala da ediyoruz.

        9

        ÖNCE ŞAFAK SEZER DÜŞÜNÜLMÜŞ

        Türkmen, 'Hayat Bilgisi'nin kadrosuna katılmasıyla ilgili şunları aktardı: 'Mennan' rolü daha önce birçok oyucuya teklif edilmiş. Hatta Şafak Sezer’le anlaşılmış. Sonra anlaşma bozulmuş. Sağlam oyuncu kadrosunun olması da bana güven verdi. Demek ki kısmet banaymış.

        10

        KARİKATÜRİSTLİK KISKANÇ BİR MESLEK

        Televizyonun ardından çizmeye ara veren Türkmen, "Karikatüristlik oyunculuk gibi kıskanç bir meslek. Kendisinden başka bir işle ilgilenmenize kolay kolay izin vermiyor. Çünkü tamamıyla ona yoğunlaşmanız gerekiyor.

        11

        Üfürme espri ve çizgilerle yapılabilir. Ya da haftada tek bir karikatür. Tabii ki her türlü yeteneğinizi, bilginizi, deneyimlerinizi işlerinize yansıtıyorsunuz. Yani; karikatüristliğin oyunculuğa, oyunculuğun da karikatüristliğe kattığı çok şey var. Fırsat bulursam yine çizmeyi düşünüyorum." dedi.

        12

        KEMAL KENAN ERGEN İLE BERABER ÇALIŞMIŞTIK

        Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden mizah yazarı Kemal Kenan Ergen'i de anan oyuncu, "Genç yaşta vefat etmesine çok üzüldüm. Kemal Kenan Ergen'le birçok mizah dergisinde birlikte çalıştık. Eğlenceli, komik, çalışkan, iyi bir insandı. Ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

        13

        ESKİDEN KOMEDİ İŞLERİ ÇOKTU

        Ekranlardan uzaklaşmadığını ifade eden Türkmen, "Hatta komedi işlerin yanında dram işlerde de oynarım. Uygun bir proje olduğunda ekranlarda olacağım. Eskiden hemen hemen her gün televizyonlarda komedi yapımları vardı. Şimdi ise günümüzde komedi işleri pek kalmadı." diye konuştu.

        14

        'HAYAT BİLGİSİ' HER YAŞ GRUBUNU İÇİNE ALDI

        Ünlü oyuncu, 'Hayat Bilgisi'nin bu derece akıllara yer edinmesi ile ilgili olarak, "Örgün, ortak dertlerden bahsediyor olmasıyla her yaş grubunu içine aldı. Samimi olması, güçlü oyuncu kadrosu, bu kadronun birbirine uyumu ve zamanlama da büyük etkenlerden.

        15

        Bugün internetten seyredip beğenenler ve 'Keşke bu dizi yeniden çekilse' diyenler de samimiyeti özlüyor. Aslında insan, o geçmişteki kendini özler. Geçmişi kendisine getiremez. Çünkü kendisi de o geçmişte değildir. Eski diziler yeniden çekilip yayınlansa insanlar onu sevmeyecek ki, sevemez de. Çünkü yaşadığımız hayat, şartlar ve biz değiştik. Kaldı ki 'Hayat Bilgisi', 'Hayat Bazen Tatlıdır' adıyla yeniden çekildi, olmadı." dedi.

        16

        'DİZİ 15 YIL SÜRER' DEDİLER

        Türkmen, diziden ayrılma kararını şöyle açıkladı:

        Dizi tekrara girmişti. Ben de 'Mennan' rolünü 'zirvede bırakayım' dedim. Zaten; '15 yıl devam eder' diye yola çıkılan dizi, ben ayrıldıktan bir sezon sonra bitti.

        17

        AYNI TİP ROLLER TEKLİF EDİLDİ

        'Mennan' karakterinin üzerine yapıştığını ifade eden oyuncu, diziden sonra hep aynı tarz rollerin geldiğini söyledi. 'Yahşi Cazibe' dizisindeki 'Ziver Bey' tiplemesiyle de tanınan Türkmen, "Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bir rolü çok iyi yapıyorsanız, benzer roller size teklif edilir. Yapımcılar riske atmak istemezler." şeklinde konuştu.

        18

        Yaşamını İstanbul'da sürdüren Türkmen, 'Sektörden görüştüğünüz kişiler var mı?' sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: Dizilerdeki arkadaşlık, her sektörde olduğu gibi iş arkadaşlığıdır. Çoğunlukla iş bittikten sonra, sık sık görüşmezsiniz.

        19

        YOUTUBE'DA MİZAH YAPIYOR

        Şimdilerde Youtube'a içerikler üreten ve mizahını sosyal medya platformlarına taşıyan oyuncu, "Kanalımda uzunlu kısalı videolar çekip yayınlıyorum. Tek kişilik bir gösteri yapıyorum. Aynı zamanda oyun ve kitap yazıyorum. Bu işler aktif olarak kendimi ifade etme çalışmalarım. Yani; benim gibiler için 'Youtuber olmak' diye bir şey yok. Kendini ifade etmek var. Youtube’u, Tiktok’u da bir ‘kendini ifade etme platformu’ olarak görüyorum." dedi.

        20
        21