Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Haydarcan'ın babasından yürek burkan sözler! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Geçen pazar günü Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde meydana gelene olayda kafede doğum gününü kutlayan iki kız çocuğu, dışarıya çıkıp, mahalledeki konsere giden Haydarcan Kılıçdoğan'dan, iki kişinin tacizine uğradıklarını ileri sürerek yardım istedi. Kılıçdoğan, kızları taciz ettiği ileri sürülen ve peşlerinden dışarıya çıkan Mert T. ile Yunus H.'yi uyarınca kavga çıktı.

        DHA'nın haberine göre, Kılıçdoğan 6 yerinden bıçaklandı. Çağrılan ambulansla Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Haydarcan Kılıçdoğan, hayatını kaybetti. Olayın ardından oto tamircide çalışan Mert T. ile Yunus H. gözaltına alındı. Kavga sırasında Haydarcan Kılıçdoğan'ı Mert T.'nin bıçakladığı belirlendi. Mert T. ile Yunus H., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        OTOPSİ TAMAMLANDI

        Songül ve Nurettin Kılıçdoğan çiftinin iki çocuğundan biri olan Haydarcan Kılıçdoğan'ın otopsi işlemleri adli tıp kurumunda tamamlandı. Haydarcan'ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Cenaze daha sonra töreninin yapılacağı Batıkent'te bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü. Baba Nuretttin Kılıçdoğan, burada taziyeleri kabul etti.

        'ÖLMESİNİ HAZMEDEMİYORUM'

        Baba Nurettin Kılıçdoğan, "Oğlum orada gezerken iki tane kız çocuğu tacize uğruyor. Kız çocukları 'ağabey bize yardım et' diyorlar. Oğlum da 'gençler ayıp oluyor, yapmayın' diyor. Bunu demesiyle saldırmaları bir oluyor; görgü tanıklarının veya kızların söylediklerine göre. Söylenecek kelime bulmak çok kolay değil. Ancak her aile çocukları ile gurur duyar. Ben de çocuğumla gurur duyuyorum. Ölmesini hazmedemiyorum ama her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum. Ne mutlu ki bana böyle bir çocuk yetiştirebilmişim. Duyarlı çocuk yetiştirmişim. Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Kelimelerle ifade etmek çok zor bu olayı" dedi.

        Baba Kılıçdoğan, oğlunun tacizi engellemek isterken saldırıya uğradığını belirterek, "6 yerinde bıçak darbesi var. İki sefer ameliyat oldu, tedavisi olumlu gidiyordu ama kurtarılamadı" diye konuştu.

        CEMEVİNDE TÖREN

        Öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan için Batıkent'te bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nde de tören düzenlendi. Törene Haydarcan'ın ailesi ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çok sayıda vatandaş katıldı.

        'OĞLUM BU KADAR YARDIMSEVERDİ'

        Güçlükle ayakta duran anne Songül Kılıçdoğan, gözyaşlarını tutamadı. Songül Kılıçdoğan, "Hiç böyle düşünmemiştik, aklımızdan geçmiyordu. Hayalimiz böyle değildi. Oğlum bu kadar yardımseverdi. Belaya gitmedi, bela onu buldu. Oğlum ölmedi, melek oldu" dedi. Anne Songül Kılıçdoğan, tören sırasında oğlunun tabutunun önünde oturup, gözyaşı döktü. Törene katılan bir kişi de kalabalığa seslenerek "Haydarcan ölmedi, insanlık öldü" diye konuştu.

        Törende Haydarcan'ın iki kız çocuğuna yardım ederken öldürüldüğü belirtilerek, helallik istendi. Törenin ardından Haydarcan'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        BABASINI ARAYIP 'BIÇAKLANDIM' DEMİŞ

        Haydarcan'ın kuzeni Eren Öztaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Haydarcan'ın tacize uğrayan iki kız çocuğuna yardım ederken bıçaklandığını hatırlatarak, "Olayın ardından babasını kendisi aramış, cep telefonundan 'Ben bıçaklandım' diyor. Babası da bizi arayınca olay yerine gittik. Ben gittiğimde Haydarcan'ı ambulansa bindiriyorlardı. Direkt öldürmek için bıçaklamışlar. Biz koşarak güvenlik güçleri ile birlikte saldırganları yakaladık. Bıçağı atmışlardı, montlarını atıyorlardı. Artık başka insanların çocukları ölmesin. Önlem alınmasını istiyoruz. Daha fazla olmasın, artık yeter" dedi.

        TACİZE UĞRAYAN KIZIN ANNESİ KONUŞTU

        Olayda, Haydarcan Kılıçdoğan'ın korumaya çalıştığı iki kızdan biri olan D.G.'nin annesi Y.G. de, telefonda DHA muhabirine konuştu. Y.G., kızının arkadaşıyla parkta oturduğu sırada yanlarına gelen iki kişinin rahatsız ettiğini söyleyerek, "Çocuklarımız kendilerini rahatsız eden kişilerden uzaklaşmasını istiyor. Bu sırada yanlarından geçen Haydarcan'dan yardım istiyor. Haydarcan da 'tamam kardeşim' diyerek saldırganların yanlarına gidiyor. Bu sırada saldırganların ellerindeki bıçağı görüyor. Kendilerini uyarırken bıçaklı saldırıya uğruyor. Haydarcan kızlarımızı korurken canından oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Her zaman Haydarcan'ın ailesinin yanındayız. Böyle olayların artık son bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        SORUŞTURMA SÜRÜYOR

        Haydarcan Kılıçdoğan'ın, sözlü taciz edilen 2 kız çoğuna yardım etmek isterken öldürülmesi ile ilgili soruşturma da sürüyor. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre konsere gitmek için evden çıkan D.G. ile A.T.'ye, şüpheliler Mert T. ve Yunus H., arkadaşlık teklifinde bulundu. D.G. ile A.T'nin, teklifi kabul etmemesine rağmen şüpheliler, sözlü olarak tacizlerine devam etti. Bu sırada olay yerinde bulunan Haydarcan Kılıçdoğan, D.G. ile A.T'ye yardım etmek için şüphelilere müdahale etti. Kılıçdoğan, 3'ü göğüs, 3'ü kalça bölgesinden olmak üzere 6 bıçak darbesi ile ağır yaralandı. Şüpheliler Mert T. ile Yunus H. ise olayın hem ardından kaçmak isterlerken polis tarafından yakalandı.

        SUÇ ALETİ BIÇAK KAYIP

        2 şüpheli, Haydarcan Kılıçdoğan kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği sırada, olaydan bir gün sonra çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'kişinin huzur ve sükununu bozma' suçlarından tutuklandı. Kılıçdoğan ise olaydan 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Şüpheliler hakkındaki soruşturmanın `kasten öldürme´ suçuna dönüştürüldüğü, savcılığın adli tıp kurumundan rapor beklediği bildirildi. Öte yandan her iki şüphelinin de ifadelerinde kavgaya karıştıklarını kabul ettikleri öğrenildi. Ancak suç aleti bıçağın bulunamadığı belirtildi.

         Tacizci kurbanı oldu
        Tacizci kurbanı oldu Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ