Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki ordu üssüne yaptığı, dört askerin öldüğü, 60 askerin yaralandığı saldırının yankıları sürüyor.

ABD basınına göre Hizbullah'ın drone saldırısından dakikalar önce İsrail polis memurları, Hava Kuvvetleri'ne şüpheli bir uçak ihbarında bulundu; ancak kendilerine endişelenmemeleri çünkü uçağın İsrailli olduğu söylendi. Bunun üzerine polis memurları dosyayı kapattı.

Birkaç dakika sonra, Hizbullah saldırıyı gerçekleştirdi.

İsrail'in Hayfa kentindeki askeri üsse düzenlenen son saldırı, Hizbullah'ın, lider kadrosuna ve altyapısına yönelik yıkıcı İsrail saldırılarına rağmen İsrail'e zarar verme kabiliyetini nasıl koruduğunun altını çizdi.

Saldırının ardından İsrail ordusu soruşturma başlattı, Demir Kubbe sistemi tartışmaya açıldı.

Eleştirilerden bir diğeri de kentteki sivillerin drone saldırısını gerçekleşmeden önce fark etmesi ve yetkilileri uyarmaya çalışmasına rağmen saldırının gerçekleşmesi.

İnsansız hava aracını gören sivillerden biri olan Viki Kadosh, üssün vurulmasından 10 dakika önce uyarmak için aradıklarını söylüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ