Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA! Huysuz Virjin olarak tanınan Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti! Seyfi Dursunoğlu kimdir?

        Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu, tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

        'Huysuz Virjin' karakteriyle milyonların tanıdığı isim Seyfi Dursunoğlu, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir İstanbul, Anadolu yakasında özel bir hastanede tedavisine devam edilen sevilen sanatçı Dursunoğlu'nun ölümüyle ilgili hastane Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bir açıklama yaptı.

        87 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçının vefatıyla ilgili bilgi veren hastane Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, şunları söyledi:

        “KOAH hastası olan ve aynı zamanda 15 gündür hastanemizde pnömoni (zatürre) tedavisi gören değerli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu’nu maalesef bugün saat 16.45’te kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, tüm sanat camiasına ve sevenlerine sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı. Sevilen sanatçının cenazesiyle ilgili bilgiler ise ilerleyen günlerde belli olacak.

        SEYFİ DURSUNOĞLU'NIN AĞZINDAN 'HUYSUZ VİRJİN'İN DOĞUŞU

        “Beylerbeyi Kültür Cemiyeti’nde arkadaşlarımla birlikte Ramazan eğlenceleri yaparken, ‘Ben Virjin adını alıyorum’ dedim, o ismi sevdiğim için. Diğer arkadaşlar da eski ünlü kantocuların isimlerini aldılar. Komiklik olsun diye onlara lakaplar takardık: Pasaklı Peruz, Kıllı Nev. Neruz gibi…. Benimki yalnız Virjin. Ama ben yönetiyorum işi: ‘O olmadı!’ Diyorum, ‘Bunu beceremiyorsunuz’ diyorum kıyamet koparıyorum. ‘Aaa ne kadar huysuzsun, seninki de Huysuz Virjin olsun!’ dediler bir gün. Yönettiğim için sevimsiz oluyorum; hep yönetici sevimsizdir ya. Herkesle münakaşa etmek zorunda kalıyorsun. Öylece Huysuz Virjin oldum. Sonra bu benim şovuma cuk oturdu. Huysuz Virjin’i seviyorum. Çünkü Huysuz Virjin öyle bir tip ki, herkes tarafından seviliyor. Dürüstlüğü, beklenmedik seks istekleri, isterikliği, kendini beğenmişliği, hazırcevaplığı,kıvraklığı, dans etmesi, şarkı söylemesi... Bunların hepsi bir arada. Güzel tip bence.”

        15 MİLYON LİRALIK MİRASINI BAĞIŞLAYACAĞINI DUYURMUŞTU

        Huysuz Virjin olarak tanınan sanatçı Seyfi Dursunoğlu, “40 yıllık birikimim olan 15 milyon liralık mirasımı Türkan Saylan’ın derneği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlamaya karar verdim” demişti.

        İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ekrem İmamoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, ''Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) ülkemizin güzel ve müstesna bir rengiydi. Son yıllarda uygulanan ekran ambargosu da onu çok üzmüştü. Her zaman hatıramızda olacak. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.'' dedi.

        KILIÇDAROĞLU BAŞSAĞLIĞI MESAJI PAYLAŞTI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu'na Allah'tan rahmet diledi.

        Kılıçdaroğlu, Dursunoğlu'nun vefatı nedeniyle Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.

        Kemal Kılıçdaroğlu mesajında, "Sanat dünyamızın sevilen ismi, tiplemeleriyle halkın sevgisini kazanan usta sanatçı Seyfi Dursunoğlu’nun vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Huysuz Virjin Filmleri; İstiyorum (1989) Melek Yüzlü Cani (1986), Nokta ile Virgül Paldır Küldür (1979), Doğru Yoldan Ayrılanlar (1976)

        2013’te Antalya Televizyon Ödülleri’nde Onur Ödülü verildi.

        6 yaşına kadar Trabzon Pazarkapı’da doğup büyüdüğü evde yaşadı (1932 - 1938)

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ