Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Miss Universe'de İngiltere'yi ilk kez siyahi bir güzel temsil edecek
        1

        1952 yılından itibaren hiç ara verilmeden gerçekleşen uluslararası Miss Universe (Kainat Güzellik Yarışması) bugüne kadar 65 defa düzenlendi. Bu yıl yarışmaya katılacak ülkeler de Miss Universe adaylarını seçmeye başladı.

        2

        Son olarak Miss Universe güzellik yarışmasında Birleşik Krallık'ı temsil edecek güzel açıklandı. Dee-Ann Rogers, Miss Universe Birleşik Krallık'ın birincisi olmaya hak kazandı. 25 yaşındaki Rogers, yarışmayı kazanan ilk siyahi kadın oldu.

        3

        Karayipler'de bir İngiliz bölgesi olan Anguilla'dan yarışmaya katılan Dee-Ann Rogers, İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık'a bağlı diğer ülkelerden 40 kadınla birlikte yarıştı.

        4

        Rogers, yarışmada birinci olduktan sonra yağtığı açıklamada "Bu başarı için kendimle son derece gurur duyuyorum. Miss Universe Birleşik Krallık' yarışmasında birinci olan ilk siyah kadın olmak benim için bir ayrıcalık" dedi.

        5

        Siyahi güzel, bu başarının ardından aralık ayında Filipinler'de gerçekleşecek Uluslararası Miss Universe yarışmasında İngiltere'yi temsil etmeye de hak kazandı.

        6

        Birmingham Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'ni bitiren Rogers, sporcu kişiliğiyle de öne çıkıyor. Rogers, İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda iki kez atlet olarak yarıştı. Ancak dizindeki bir yaralanma nedeniyle ameliyat olan genç kadın sporu bırakmak zorunda kaldı.