Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: İsrail Gazze'de bakanlıkların bulunduğu binayı bombaladı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir sağlık merkezini 2 füzeyle vurduğu, binada büyük hasar oluştuğu bildirildi.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sağlık kurumlarını kasıtlı şekilde hedef alması kınandı.

        İsrail'in son olarak Derc Şehitleri Sağlık Merkezi'ni 2 füzeyle vurduğu ve binada büyük hasar oluştuğu aktarılan açıklamada, kurumun hizmet veremez hale geldiği kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca uluslararası topluma acilen konuya müdahale etmesi ve sağlık kurumları ile personelinin korunması çağrısında bulunulurken, İsrail'in Filistin halkına, sivil kurumlara ve sağlık merkezlerine yönelik söz konusu saldırıları nedeniyle yargılanması talep edildi.

        REKLAM

        İSRAİL BAKANLIKLARI HEDEF ALDI

        İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde Çalışma ile Sosyal Kalkınma Bakanlıklarının bulunduğu iki binaya saldırı düzenledi.

        Hamas'a bağlı Hükümet Basın Ofis Müdürü Selame Marufe, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        İsrail'in Gazze'de Çalışma ile Sosyal Kalkınma Bakanlıklarının bulunduğu binaları bombaladığını belirten Marufe, Çalışma Bakanlığının yer aldığı binanın tamamen yıkıldığını, Sosyal Kalkınma Bakanlığının bulunduğu binanın ise büyük oranda hasar gördüğünü ifade etti.

        Marufe, İsrail'in bakanlıkları hedef almasının, sivillere ve sivil kurumlara yönelik işlediği suçların bir yenisi olduğunu vurguladı.

         İsrail durmuyor!
        İsrail durmuyor! Haberi Görüntüle

        ALTUN: SAVAŞ SUÇUDUR

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

        REKLAM

        Altun, "İsrail, terör eylemlerinin şiddetini giderek artırıyor. Filistinlilere yönelik katliamları ve işgal politikası devam ederken Filistin’in alt yapısını da hedef alarak insani krizi daha da derinleştiriyor. Gazze’deki bakanlıkların bombalanması bu anlamda bir savaş suçudur." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ