Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Ulaştırma Bakanlığı: Türkiye ile 1951'den bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak, uçuşlar genişletilecek
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail Ulaştırma Bakanlığı, İsrail ve Türkiye arasında imzalanan yeni havacılık anlaşması kapsamında karşılıklı uçuşların genişleyeceğini duyurdu.

        Reuters'ın aktardığı haberde bunun, 1951'den bu yana bir ilk olduğu belirtilirken, iki ülke arasında imzalanan yeni havacılık anlaşmasında kapsamında havayolu trafiğinin artacağı ifade edildi.

        Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Anlaşmanın sonuçlanmasıyla İsrail şirketlerinin Türkiye'de çeşitli destinasyonlara, Türk şirketlerinin de İsrail'de çeşitli destinasyonlara uçması bekleniyor" denildi.

        İSRAİL ULAŞTIRMA BAKANI: TARİHİ BİR ANLAŞMA

        İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, söz konusu adımı "tarihi bir anlaşma" olarak nitelendirdi.

        Michaeli, anlaşmanın imzalanmasından önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

        "Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarına ek olarak İsrail uçuşlarının Türkiye'deki çeşitli destinasyonlara dönüşünü sağlayacak altyapıyı üretmesi beklenen tarihi bir havacılık anlaşmasına imza atacağız."

        Michaeli, bu anlaşmanın, "İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki ekonomik ve stratejik bağları güçlendirme yolunda önemli bir adım" olduğunu vurguladı.

        İSRAİL TÜRKİYE'DEKİ TİCARİ ATAŞELİĞİNİ YENİDEN AÇACAK

        İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Orna Barbibai, Türkiye’deki İsrail ticari ataşeliğini yeniden açacaklarını duyurmuştu.

        REKLAM

        İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Barbibai, Bakanlığın Türkiye’deki ticari ataşeliğini 1 Ağustos’tan itibaren yeniden açacaklarını belirtti.

        Barbibai, "Ticari ataşelik, İsrail'in Türkiye ile ekonomik ilişkileri derinleştirme kararlılığını yansıtıyor." değerlendirmesinde bulundu.

        TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ BÜYÜKELÇİ SEVİYESİNE ÇIKARTILACAK

        23 Haziran'da dışişleri bakanı olduğu dönemde (Şu an İsrail Başbakanı) Türkiye'ye gelen Yair Lapid ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptıkları açıklamada, ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılacağını belirtmişti.

        Çavuşoğlu "İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" ifadelerini kullanmıştı.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ