Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da oto hırsızlığı 30 yıl sonra ilk kez sıfır çekti
        .png
        .png

        İstanbul’un en önemli sorunlarından birisi yaşanan oto hırsızlığı. İstanbullularınkorkulu rüyası haline gelen oto hırsızlarına yönelik, amansız mücadelesi sürüyor. Özellikle son 4 yılda yapılan operasyonlar oto hırsızlarını pes ettiren rakamlar ortaya çıktı.

        3 HANEDEN 1 HANEYE İNDİ

        Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre,Asayiş Şube Müdürlüğü’nün 1989 yılında Gayrettepe’ye taşınmasının ardından tutulan istatistik verilerde ilginç rakamlar çıktı. Günde 120’nin üzerinde araç çalınan İstanbul’da bu veriler gittikçe azaldı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği’nin peş peşe yaptığı operasyonlar günlük 3 haneli rakamlara yükselen oto hırsızlık olayları tek hanelere kadar indi.

        REKLAM

        30 YIL SONRA İLK YAŞANDI

        En son Ekim 2008 yılında tek haneye düşen oto hırsızlığı tekrar çift hanelere çıkmıştı. Temmuz ayında ise emniyet kayıtlarında bir ilk yaşandı. Temmuz ayının farklı 4 gününde İstanbul’da hiç araç çalınmadı. İstatistiklerde 4 gün sıfır çekti. Bu rakamda emniyet kayıtlarına önemli bir veri olarak girdi.

        VALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, twitter adresinden 27 Mayıs günü attığı twitte İstanbul’da son 4 ayda oto hırsızlığın düştüğünü ifade etmişti. Vali Yerlikaya şöyle açıklama yapmıştı;

        ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYLARI AZALDI

        İlimizdeki başarılı operasyon ve denetimler sonucunda;

        2019 yılının ilk 4 ayında “Araç Hırsızlığı” olayları, 2018 yılının ilk 4 ayına kıyasla; Polis Sorumluluk Bölgesinde % 28, Jandarma Sorumluluk Bölgesinde % 37 azaldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ