Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en büyük uyuşturucu operasyonlarından birini gerçekleştirdi. Uluslararası uyuşturucu çetesinin uyuşturucu imalatında kullandıkları Çatalca'daki çiftlik evi, Beykoz Riva'daki lüks villa ile Ataşehir ve Üsküdar'da bulunan 2 adrese peş peşe operasyonlar düzenlendi. Bu adreslerde 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen Riva'daki villada yapılan aramalarda, 350 bin exstacy hap, Türkiye'de ilk kez yakalanan 1 ton 100 kilo metilamin adlı hammadde ile uyuşturucu hap yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

        REKLAM

        Türkiye'de ilk defa yakalanan metilamin adlı maddenin, exstacy ve benzeri sentetik uyuşturucuların imali aşamasında, uyuşturucunun etki düzeyini maksimuma çıkarmak için kullanıldığı belirtildi. Bu maddenin ayrıca böcek ilacı yapımında da kullanıldığı da öğrenildi.

        5 MİLYON EXTACY ÜRETİLİYOR

        1 ton 100 kilogram Metilamin kullanılarak elde edilecek olan 5 milyon adet extacy hap üretilebileceği, yapılan operasyonla da 100 milyon liralık suç gelirine engel olunduğu açıklandı.

        Riva'daki villaya yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski Türkiyevücutgeliştirmeşampiyonu T.A. da bulunuyor. Mahkemece tutuklanan T.A.'nınvücutgeliştirmeilaçlarının ardından uyuşturucu işine girdiği öğrenildi.

        ÇOCUK BEZİNDE KOKAİN

        Çatalca'daki çiftlik evinde ise metamfetamin imalathanesi ortaya çıkartıldı. Çiftlik evinde yapılan aramalarda, 9 kilo 500 gram metamfetamin ve 14 kilo 800 gram kokain ele geçirildi. Yakalanan kokainin bir kısmının bebek bezine emdirildiği bir kısmının da valiz tabanına gizlendiği belirlendi.

        ELE GEÇİRİLENLER

        REKLAM

        Beykoz'daki extacy imalathanesine ve Ataşehir'de depo olarak kullanılan ofiste, toplam 65 kilo gelen 350 bin adet extacy hap, 1 ton 100 kilogram gelen extacy hap imalatında kullanılan "Metilamin" maddesi, 1 adet hap baskı makinesi, 1 adet dijital terazi, 1 adet karıştırıcı, 1 adet kurutma fırını ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 24 bin 720 TL para ele geçirildi.

        104 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

        Operasyonlarda,vücutgeliştirmeşampiyonuT.A.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Yakalananların Arnavutluk, İran, İngiltere ve Özbekistan uyruklu olduğu bildirildi. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değerinin 104 milyon lira olduğu öğrenildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ