Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'un Instagram'lık yerleri
        1

        YEREBATAN SARNICI

        Daha yeni restore edilen Yerebatan Sarnıcı, yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği. Sarnıçtaki mistik hava, yeni eklenen heykeller insanda heyecan uyandırıyor.

        2

        Medusa'nın heykeli, sarnıcın diğer favori bölümlerinden. Sarnıç, Fatih'te yer alıyor.

        3

        ST.ANTUAN KİLİSESİ

        Kilise, hâlihazırda açık ve her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kilisenin hem iç hem dış mimarisi oldukça zevkli.

        4

        İçeride yer alan Hz.İsa'nın heykeli, Barok dönemini andıran yapıya sahip kiliseyi daha da ilginçleştiriyor.

        5

        Kilise, ziyaret dışında kullanıma da açık. Hıristiyanlar burada dua edebiliyor, bazen kilisede ayinler düzenleniyor. St.Antuan Kilisesi, Taksim'de yer alıyor.

        6

        GALATA KULESİ

        İstanbul'un meşhur simgelerinden biri olan Galata Kulesi, yaz-kış fark etmeksizin birçok turistin ilgi kaynağı. Her türlü koşulda bir kartpostala dönen kulenin önünde turistler uzun kuyruklar oluşturuyor.

        7

        Bu kuyruğun amacı; Galata'yı içeriden görebilmek. Oldukça meşhur olan başka bir şehir efsanesine göre; Galata, Kız Kulesi'ne çok aşıkmış ancak Kız Kulesi onu sevmiyormuş.

        Buna çok üzülen Galata, diğer sevenleri kavuşturmaya karar vermiş. "Galata'ya kiminle çıkarsan, onunla evlenirsin" sözü buradan geliyor.

        Galata Kulesi, Karaköy'de yer alıyor.

        8

        ÇİÇEK PASAJI

        Bir Rum mimar tarafından yapılan pasaj, günümüze kadar varlığını sürdüren eski bir yapı. Mimarideki zarafeti ve nostaljik yapısıyla kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden.

        9

        İstiklal Caddesi üzerinden yer alan pasajta birçok restoran, bar ve meyhane bulunuyor.

        10

        BALAT

        Renkli sokakları ve tarihi yapılarıyla Balat insana başka bir ülkedeymiş gibi hissettiriyor. Eski Rum evlerinin güzelliği ve renkli sokaklar, her göreni hayran bırakıyor.

        11

        İSTİKLAL CADDESİ

        Her daim kalabalık, her daim canlı İstiklal Caddesi'nin uzun sokaklarında yürümek çok keyifli, özellikle tarihten hoşlanıyorsanız. İstiklal'de birçok tarihi bina bulunuyor. Binaların üzerine ince ince işlenen detaylar, insanın ruhunu okşuyor.

        12

        Tabii bir de kırmızı tramvaylar var. İstiklal'in simgesi olan bu kırmızı araçlarla, caddeyi boydan boya gezebilirsiniz. Hatta, kırmızı tramvayda bir fotoğraf çekmek de güzel bir Instagram fikri olabilir.

        13

        ATATÜRK ARBORETUMU

        Dört mevsim, harika manzaralar sunan arboretumun her köşesi kendi başına keyifli bir manzara! Özellikle sonbahar aylarında bitki örtüsünün aldığı göz alıcı renkler, doğanın güzelliğine bir kez daha hayran bıraktırıyor.

        14

        Alan içerisinde üç tane yapay göl bulunuyor. Her ne kadar yapay olsa da doğa ile birleşen göl manzarasının nihai uyumu yağlı boya tabloları kadar güzel. Arboretum, Sarıyer'de yer alıyor.

        15

        NAKKAŞTEPE

        Nakkaştepe Millet Bahçesi olarak da geçen bu güzel park, Boğaz Köprüsüne bakıyor. Boğaz'ın etkileyici manzarası, gece de gündüz de aralıksız devam ediyor.