Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

DEÜ Rektörü ve İBG Direktörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, DEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Emin Evren Özcan ve Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, İBG'de görevli Prof. Dr. Şermin Genç, Oxford Üniversitesi Gelişimsel ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü yetkilileriyle toplantılar yaptı.

Kuruluşlar arasındaki toplantıdan işbirliği kararı çıktı. İmzalanan protokol kapsamında ortak çalışmalar yürütülecek.

DEÜ VE İBG'NİN ALTYAPISI KULLANILACAK

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesinin biyoteknoloji ve sağlık biyoteknolojisi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından olduğunu söyledi.

Oxford'dan gelen bilim insanlarını üniversitelerinde ağırladıklarını, kendilerinin de İngiltere'ye gittiğini anlatan Yılmaz, "Bu hafta başında yaptığımız ziyaret, kalp damar hastalıkları konusunda Oxford Üniversitesinin araştırma merkeziyle İBG ve DEÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı arasında bir anlaşma olma özelliği taşıyor. Yüksek lisans doktoru öğrencilerimiz, kardiyolojide tıpta uzmanlık yapan asistanlarımız veya kardiyoloji uzmanlarımız, karşılıklı ziyaretlerle bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı bulabilecekler. Bu, hem ortak bilimsel projeler yapma fırsatı hem de yeni Avrupa Birliği veya ulusal projelere başvurmak için aramızda güçlü işbirliği sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ