Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "1. Uluslararası ve Ulusal Ebelik Tarihi Kongresi", Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ebelik Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği, Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği ve Haluk Perk Vakfı işbirliğinde Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye, İngiltere'den Prof. Dr. Jacqueline Dunkley'in de aralarında olduğu yerli ve yabancı ebeler ile öğrenciler katıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Kongre Başkanı Doç. Dr. Ummahan Yücel, ebeliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu belirtti.

        Ebeliğin akademik yönünün ihmal edildiğini kaydeden Yücel, "Ebeliğin güçlü ve köklü tarihini akademik anlamda ihmal etmememiz gerektiğinin burada altını çiziyoruz." ifadelerini kullandı.

        Kongre kapsamında "Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları" defilesi ile "Çekmecemdeki Tarih" fotoğraf sergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler