Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kabil'de okul yakınlarındaki patlamada ölü sayısı 30’a yükseldi

        Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında yer alan Dasht-e Barchi bölgesindeki Sayed-ul-Shuhada Lisesi yakınlarında meydana gelen patlamada bilanço ağırlaşıyor.

        Daha önce yaptığı açıklamada patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tariq Arian, yeni bir açıklama yaparak, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 30’a yükseldiğini, 54 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

        TÜRKİYE'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN SERT TEPKİ

        Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve en az 30 sivilin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'ın başkenti Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde bugün iftar zamanı bomba yüklü bir araçla bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eyleminde aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 30 sivilin hayatını kaybettiği ve 50'nin üzerinde kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Mübarek Kadir Gecesi'nde bu insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyor ve adalet önünde hesap vermelerini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, Afgan halkına ve hükümetine taziye dilekleri iletildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ