Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da üzücü olay! Yüzüyor sanmışlardı

        Yunan adalarına fiber tekne ve yasa dışı yollarla geçmek için Bitez Mahallesi Adaboğazı Mevkii'nden denize açılan Filistin, Irak ve Suriye uyruklu 13 kaçak göçmen, gece yarısı korkulu anlar yaşadı. 4 metre uzunluğundaki fiber tekne, Çelebi Adası önlerinde alabora oldu. Aralarında 2 çocuğun da bulunduğu kaçak göçmenler, 112 Acil Yardım Merkezi'ni arayıp yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, 12 kişiyi kurtardı. Ancak gruptaki Suriye uyruklu Mahmoud Hasan'a (37) ulaşılamadı.

        Bu sabah Bitez sahilinde kıyıya vuran Hasan'ın cansız bedeni, denize giren vatandaşlar tarafından sudan çıkarılarak şezlongun üzerine yatırıldı.O esnada bölgedeki yerli ve ve yabancı turistler de olan biteni meraklı gözlerle izledi.

        REKLAM

        Cesedi denizden çıkaran Mehmet Ali Akkoyun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “5-6 metre iç taraftaydı. Biz boğuluyor zannettik. Bir şokla denize girdik. Üstünde elbiseler vardı, bir de şişmişti. Baya su yutmuş. Çok ağırdı. Öldüğünü anladık. Kıyıya çıkardık, üzerini örttük. Suriyeli bir vatandaş. Belli. Üzücü bir olay.” diye konuştu.

        İhbarla olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan inceleme sonrası Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ