Kadife sesli şarkıcı: Ferdi Özbeğen
Türkçe'yi kusursuz kullanımıyla dikkat çeken sanatçı Ferdi Özbeğen, 28 Ocak 2013'te 72 yaşındayken hayatını kaybederek aramızdan ayrılmıştı
ABONE OL"Dilek Taşı", "İşte Bu Bizim Hikayemiz", "Bir Gülü Sevdim" ve "Bir İlkbahar Sabahı" adlı şarkıların da aralarında olduğu çok sayıda esere getirdiği yorumuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan şarkıcı ve piyanist Ferdi Özbeğen'in ölümünün üzerinden 10 yıl geçti.
İzmir'de Afet ve Hasan Özbeğen'in oğlu olarak 1941'de dünyaya gelen Özbeğen, anaokul ile ilkokul birinci sınıfı Şişli Terakki Vakfı Özel Işık Koleji'nde okudu.
Ortaokulda müzik öğrenimine başlayan Özbeğen, 1960'ta İzmir Özel Türk Kolejinden mezun oldu ve daha sonra İstanbul'da İktisat Fakültesini kazandı.
Babasının 1963'te vefat etmesi üzerine eğitimini yarıda kesmek zorunda kalan sanatçı, ilgi alanı olan müziğe yöneldi.
Ferdi Özbeğen, Hürriyet Gazetesi'nin 1965'te düzenlediği "Altın Mikrofon" yarışmasında "Kes Kes" ve "Sandığımı Açamadım" şarkılarını yorumladı.
Yarışmanın ardından kendi profesyonel orkestrasını kuran sanatçı, orkestrasıyla 1974'e kadar çeşitli lokal ve eğlence merkezlerinde konserler verdi. Çalıştığı Çınar Oteli greve gidince orkestrası dağılan sanatçı, Şefik Uyguner'in orkestrasında çalışmaya başladı.
Özbeğen, ilk albümü "Ferdi Özbeğen'le 45 Dakika"yı 1977'de müzikseverlerin beğenisine sundu. Albüm, kısa sürede beğenildi ve çok satanlar arasına girdi.
Orhan Gencebay'ın plak şirketi Kervan Plak'a geçen sanatçı, 1978'de "Ferdi Özbeğen'le Sohbet", 1979'da "Teşekkürler" ve 1980'de ise "Mutluluklar" albümlerini yayınladı.
Ferdi Özbeğen'in "Yaşadıkça", "Bir Sır Gibi" ve "Seviyorum Delicesine" albümleri büyük ilgi topladı. "Sohbet" adlı plağı "Altın Plak" ödülü, "Mutluluklar" albümü ise "Platin Plak" ve "Altın Piyano" ödüllerini kazandırdı.
Yaşamı boyunca 26 albüm çıkaran Özbeğen, 1980'de Gülşen Bubikoğlu, Tanju Gürsu ve Hulusi Kentmen ile başrolü paylaştığı "Tanrıya Feryat" adlı filmde oynadı.
"Piyanist" adlı filmde Banu Alkan ile rol alan sanatçı, 1980'li yılların en popüler yapımlarından biri olan "Perihan Abla" dizisinde de konuk oyuncu oldu.
Yirminci sanat yılını 1983'te Şan Tiyatrosu'nda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasıyla verdiği konserler zinciriyle kutlayan sanatçı, 1984'te, bir tarafı alaturka, bir tarafı pop şarkılarından oluşan "Piyanist" albümünü çıkardı.