Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kahramankazan ilçe seçim sonuçları 2019! Yerel seçim sonuçları Ankara ilçe ilçe oy oranları

        Ankarailçelerindeki vatandaşlar 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Oy verme işlemi Ankara saat 17.00’de bitti. Ankara ilçelerinde oy sayımı başladı. YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla beraber 2019 Ankara seçim sonuçları da gelmeye başladı. İşte Ankara ilçeleri yerel seçim sonuçları, oy oranları...

        ANKARA İLÇE SEÇİM SONUÇLARI ŞÖYLE

        • PARTİİLÇEOYORAN
        • AK PartiAkyurt1122454.30
        • AK PartiAltındağ10434864.43
        • AK PartiAyaş583152.21
        • AK PartiBala1174063.17
        • AK PartiBeypazarı1492448.26
        REKLAM

        OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

        Seçimde, yaklaşık 57 milyon seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı.

        31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına giderken, diğer illerde de oy verme saat 08.00'de başladı.

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başlamıştı. Bu illerde oy verme işlemleri saat 16.00'da tamamlandı.

        Bu illerin dışında kalan diğer illerde de oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17.00'ye kadar oylarını kullandı.

        REKLAM

        SANDIK ALANI İÇİN ÖNEMLİ TEDBİR

        Sandık alanında alınacak tedbirler, seçmenlerin sandık başı işlemlerini izlemelerini engelleyecek nitelikte olamayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecekler.

        Sandık başında seçmene vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacak.

        Okuma-yazma bilmeyen seçmene, yardım istemesi durumunda, sandık kurulu başkanı parti işaretlerinin hangisinin hangi partiye ait olduğunu açıklayacak.

        SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

        Bugün saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

        Oy verme süresince bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

        Haberi Hazırlayan: Haberturk.com
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ