Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu Valiliği, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle uyarılarda bulundu.

        Valilikten yapılan yazılan yazılı açıklamada, bölgede, orman yangını riskleri açısından kritik haftaya girildiğine dikkat çekildi.

        Düşük nem nedeniyle orman yangını riskinin de arttığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 84’nün insan kaynaklı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Yeşil vatan, bizim en kıymetli hazinemiz. Bu güzellikleri korumak için anız yakmayalım, biçerdöverler ile balya makinelerinin kullandığı alanlarda su tankeri ve yangın söndürme cihazı bulunduralım. Sigara izmaritlerini doğaya atmayalım, Açık alanda ateş yakmayalım, Çöplerimizi çevreye bırakmayalım. Ormanda duman ya da ateş görürsek 112'yi arayalım."

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler