Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ulu önder Atatürk 82. ölüm yıldönümünde Erciyes ve Yılanlı dağının zirvesinde yapılan törenlerle anıldı.

        Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mustafa Eliaçık ve öğrenci velisi Yavuz Küçükşahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümünde onu anmak için Erciyes Dağı'na ( 3.916 metre ) tırmandılar.

        Çobanini Kahvaltı kayalıkları Şeytan deresi kulvarından batak kar ve yoğun tipi altında zirveye ulaşan dağcılar burada saygı duruşu ve İstiklal marşımızı coşku ile söyleyip ; Atatürk için dua ettiler.

        İnişi de aynı kulvardan yapan Mustafa Eliaçık ile Yavuz Küçükşahin, Atatürk’ü Erciyes Dağı’nın zirvesinde anmış olmanın haklı gururunu yaşadılar.

        Kardeş dağcılar ise Yılanlı Dağı’na tırmandı

        Öte yandan gazeteci amatör dağcı Bekir Demirağ ( 74) ile kardeşi Adem Demirağ da ( 71 ) bu anlamlı günde yani 10 Kasım 1938 Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde Kayseri’nin ‘ak ciğeri ‘ diye bilinen Yılanlı Dağı’nın zirvesine çıktı. Sabah saat 07.30’da hareketle Koyunbaba türbesi yanı meşelikler ana yol kulvarından Yılanlı Dağı’nın zirvesine ulaşan ikili ; burada saat 09.05’de Atatürk’ü anmak adına bayraklarını açıp aşağıdan gelen siren seslerinin bitimine kadar saygı duruşunda bulundu. Ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve bu cennet vatanı kurtarmak adına şehit düşen Mehmetçiklerimizin ruhuna dualar etti. Güzel havayı değerlendirip fotoğraf çekimi yapan , kahvaltı sonrasında dinlenen iki dağcı kardeş, orada bulunan zirve defterine o anki duygularını aktarıp değişik bir kulvardan inerek saat 14.00’de şehre döndü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler